Supertalangen: Jag flyttar till Barcelona

Kroatiske 17-åringen bekräftar själv affären

1 av 2
Halilovic mot Ibrahimovic i Champions League
FOTBOLL

Han har ryktats till Arsenal, Manchester City och Tottenham.

Nu bekräftar Alen Halilovic  att han flyttar till Barcelona.

– Tack Dinamo Zagreb för allt! skriver 17-åringen på Instagram.

I oktober 2012 blev Alen Halilovic den yngste spelaren någonsin i Champions League. Han fick hoppa in för Dinamo Zagreb i mötet med Paris Saint-Germain. Han smög fram till Zlatan Ibrahimovic och tackade för matchen, och den då 16-årige talangen såg ut som en bollkalle.

– Jag är den mest populära killen i skolan nu, sa Halilovic då.

Det spekulerades i att han var klar för Tottenham i somras, men de uppgifterna dementerades. I stället tog Barcelona-ryktet fart på allvar tidigare denna månad med ett rapporterat bud från den katalanska storklubben. I går intensifierades rapporterna nu bekräftar Halilovic själv att han är klar för Barça.

– Tack Dinamo Zagreb för allt! Min första klubb och största kärlek! Nu är det dags att gå vidare och flytta till Barcelona, skriver 17-åringen på sitt Instagram-konto tidigt på fredagsmorgonen.

”Kroatiens Messi”

Barcelona-baserade tidningen frossar i övergången och Halilovic från pryda förstasidan med rubriken ”Kroatiens Messi”.

En annan Barcelona-baserad tidning, Mundo Deportivo, skriver att båda klubbarna är överens och endast överföring av transfersumman kvarstår innan Barcelona kan presentera spelaren.

Enligt tidningen får Zagreb 46 miljoner kronor, som kan stiga till 90 miljoner om han tar sig till förstalaget.

Halilovic har startat sex ligamatcher och hoppat in i nio för Zagreb hittills denna säsong. Han väntas kliva in i Barcelona B till en början.

ARTIKELN HANDLAR OM