Vädjar: Lämna Leo Messi i fred

Nya bilder på stjärnans mystiska åkomma – nu slår klubben tillbaka mot egna medlemmarna

1 av 7 | Foto: YOUTUBE
FOTBOLL

Leo Messi pressas för hårt av media och FC Barcelona egna medlemmar, säger klubbpresidenten.

Representanter för Barcelona och Real Madrid (!) rider nu ut till Messis försvar efter den hårda kritiken.

Samtidigt sprids nya bilder på 26-åringens mystiska magåkomma.

Det var inför ligamatchen mot Athletic Bilbao den 20 april som kameran fångade Leo Messi i spelartunneln. Där syns hur Messi plötsligt får problem, hukar sig ner och spyr.

”Gått igenom tusentals tester”

26-åringen torkade sig för munnen och följde sedan med laget ut till matchen – för att avgöra densamma med sitt 2-1-mål. Exakt varför stjärnan spyr är också oklart.

– Det händer mig regelbundet under matcher, träningar och när jag är hemma. Jag vet inte vad det är, jag har gått igenom tusentals tester. Ibland händer det innan matcher. Jag börjar känna av det, spyr nästan och sen går det över, sa Messi tidigare i år.

Bilderna har skapat nya rubriker kring Messi under en tid där det mesta handlar om 26-åringen i Barcelona. Kritiken har varit hård mot argentinaren efter Barcelonas uttåg ur Champions League och efter att avståndet till ligaledaren Atlético Madrid ökat.

Nu har det gått så långt att till och med ärkerivalen Real Madrids Ángel di María tycker att Messi pressas för hårt.

– Messi är lugn, han är inte i dålig form men motståndarna har spelat bra mot honom. Problemet är att pressen alltid lägger skulden på Messi när hela laget spelar dåligt, säger mittfältaren till Radio America.

”Kräver för mycket av honom”

Lagkamraterna i Barcelona har också de ridit ut till sin superstjärnas försvar.

– Folk kräver ofta för mycket av Messi. Vi måste lämna honom i fred och låta honom göra sitt jobb, säger mittfältaren Xavi.

– Faktum är att mycket av det vi vunnit har vi gjort tack vare Messi. Vi talar om den bäste spelaren någonsin och det skulle aldrig falla mig in att kritisera honom. Lösningen är att fortsätta framåt och lita på honom, säger försvararen Gerard Pique.

Kritiken kommer också inifrån FC Barcelona vilket fått presidenten att ryta ifrån.

– Vi är inte rättvisa mot Messi. Alla medlemmar i klubben måste förstå att vi måste ta hand om Messi. Han är en så viktig tillgång för klubben och kommer fortsatt att vara det. Det är därför jag inte har några tvivel kring att han kommer leda klubben. Han är ung, bäst i världen och vi tror på honom, säger presidenten Josep Bartomeu till Esport3 och lovar samtidigt argentinaren ett nytt förbättrat kontrakt.

FAKTA

La Ligas toppstrid:

1. Atlético Madrid, 34 matcher, 85 poäng, +52.

Återstående matcher: 27/4 Valencia (b), 4/5 Levante (b), 11/5 Malaga (h), 18/5 Barcelona (b).

2. Barcelona, 34 matcher, 81 poäng, +66.

Återstående matcher: 27/4 Villarreal (b), 3/5 Getafe (h), 11/5 Elche (b), 18/5 Atlético Madrid (h).

3. Real Madrid, 33 matcher, 79 poäng, +62.

Återstående matcher: 26/4 Osasuna (h), 4/5 Valencia (h), 7/5 Real Valladolid (b), 11/5 Celta Vigo (b), 18/5 Espanyol (h).