Vilanova hedras världen över

FOTBOLL

Hela fotbollsvärlden är i stor sorg.

Tito Vilanova avled under fredagen, han blev 45 år.

Han hedras överallt på sociala medier.

”Jag kommer aldrig glömma Tito”, skriver Lionel Messi på Facebook.

Tito Vilanova ersatte Pep Guardiola i Barcelona i juni 2012. Men Vilanova lämnade den spanska klubben ett år senare då cancern hade kommit tillbaka.

Under torsdagen kom oroväckande uppgifter om att Vilanovas tillstånd hade försämrats avsevärt. Han hade opererats akut och kämpade för livet.

I dag bekräftas att Vilanova tyvärr förlorade kampen mot cancern.

”En sorglig dag”

Den förre Barcelona-tränaren hedras på sociala medier av fotbollsspelare, tränare, klubbledare, fans och tidningar.

”Många tankar till Vilanovas familj och vänner. Ett exempel på styrka och kämpaglöd”, skriver Sergio Ramos på Twitter.

”Tito Vilanovas bortgång innebär en sorglig dag för fotbollen, för Barcelona och framförallt för hans familj och vänner. På alla i Chelseas vägnar sänder jag mina djupaste kondoleanser i den här svåra stunden”, säger José Mourinho enligt AP.

”Tack för allt”

Cesc Fabregas, Barcelona:

”Tack för allt du har gett fotbollen och Barcelona”, skriver Cesc Fabregas på Facebook.

”Jag kommer alltid ha en plats för dig i mitt hjärta. Vila i frid, Tito”.

FAKTA

Fler röster om Vilanova

”Manchester United är ledsna att höra om att Tito Vilanova har avlidit. Vi skickar kondoleanser till hans familj och vänner”, skriver United på Twitter.

"Vi vill skicka kondoleanser till familjen, vänner och släktingar till Tito Vilanova. Vila i frid", skriver Valencia på Twitter.

"Tito Vilanova var en underbar person och han kommer aldrig glömmas bort i FC Barcelona. Tack för allt du lärt oss. Vila i frid", skriver Barcelonas president Josep Maria Bartomeu på Twitter.

"Våra kondoleanser går till Tito Vilanovas familj och vänner. Vänligen ta emot Atl´tico-familjens sympatier. Vila i frid", skriver Atlético Madrid på Twitter.

"Jag är ledsen över beskedet om Tito Vilanovas död. Mina tankar är med hans familj och vänner", skriver Michael Essien på Twitter.

”Vila i frid Tito Vilanova och alla andra människor som har avlidit efter att ha förlorat kampen mot cancer”, skriver Kosovare Asllani på Twitter.

"Jag är ledsen att höra om Tito Vilanovas död, han är ett exempel på en kämpe både i livet och på planen. Vi kommer sakna honom, säger Antonio Conte till Juventus Twitter.

"Vila i frid, Tito Vilanova! All styrka till familjen. För alltid", skriver Gerard Deufofeu på Twitter.

"Det är med tyngd i hjärtat jag hörde att Tito Vilanova gått bort. Mina tankar går till hans familj. Vila i frid", skriver Sergio Aguero på Twitter.

"Vad kan vi säga. Vila i frid Tito Vilanova", skriver Luis Garcia på Twitter.

"Manchester City skickar våra djupaste kondoleanser till FC Barcelona-familjen efter Tito Vilanovas tragiska död. Vila i frid Tio", skriver Manchester City på Twitter.

"Manchester United är ledsna att höra att Tito Vilanova gått bort. Vi vill skicka kondoleanser till hans familj och till våra vänner i FC Barcelona", skriver Manchester United på Twitter.

”Tito Vilanova är en av de bästa tränarna jag har haft under min karriär. Tack för allt du har gett oss”, skriver Barcelona-målvakten Victor Valdes på Twitter.

”Fruktansvärda nyheter. Vila i frid, Tito”, skriver Aaron Ramsey på Twitter.