”Är förvånad över hur världen har reagerat”

1 av 11 | Foto: INSTAGRAM
Mario Balotelli, Milan.
FOTBOLL

En åskådare kastade en banan mot Dani Alves – brassen svarade med att käka upp den.

Sedan har en hel värld stöttat 30-åringen.

– Jag är förvånad över hur hela världen har reagerat, säger han till Radio Globo.

Vid ställningen 2-1 till Villarreal, med kvarten kvar, fick Barcelona hörna på El Madrigal. Då kastade en åskådare en banan mot Dani Alves. Han besvarade det rasistiska tilltaget med att käka upp bananen.

”Jag är förvånad”

Brassen har fått stöd världen över, av fotbollsspelare och privatpersoner. På måndagskvällen pratade han för första gången om incidenten och de efterföljande reaktionerna på sociala medier.

– Jag är förvånad över hur hela världen har reagerat. När jag gjorde det, så gjorde jag det utan att tänka på att jag skulle få stöd efteråt. När jag hamnar i en situation med rasism, så gör jag saker med humor, säger Dani Alves till Radio Globo.
– Om jag hade kunnat, så hade jag velat ta en bild på supportern som kastade banan och lägga ut den på internet. Så får vi se om han har känslor också.

”Kanske hade dåliga avsikter”

I början av april meddelade Fifa att Barcelona hade brutit mot reglerna vid värvningar av utlandsfödda spelar under 18 års ålder. Då straffades klubben med två fönster långt transferförbud. Men sedan backade Fifa - i varje fall över sommaren.

– Fifa som pratar om normer kanske skulle fokusera mer på viktigare saker än att förstöra La Masia. Till exempel rasism? säger Alves.

– Pappa sa till mig att aldrig mer äta en banan som hade kastats in på planen. Den skulle kunna innehålla gift, åskådaren kanske hade dåliga avsikter.

Personen som kastade in banan har stängts av från El Madrigal på livstid.