Antibit-klausul i Luis Suárez Barcakontrakt

FOTBOLL

Barcelona värvning av Luis Suárez är historiens tredje dyraste.

Nu skriver Mundo Deportivo att klubben tänker skydda sin investering med en antibit-klausul.

Samtidigt stöttar klubben Luis Suárez i hans överklagan till idrottens skiljedomstol, CAS.

Sommarens största transfer blev ett faktum när Barcelona igår värvade Luis Suarez från Liverpool för vad brittisk press menar är 870 miljoner kronor.

Men efter Fifas stenhårda dom efter det berömda VM-bettet innebär att klubben inte kan använda honom under de första tolv matcherna på säsongen.

Får inte "väcka anstöt"

Men Barcelona både tror och hoppas att den domen kan komma att kortas efter överklagan till idrottens skiljedomstol, CAS.

– Han erkände sitt misstag och Barcelona kommer att hjälpa till med att integrera honom tillbaka till fotbollsvärlden, säger Barcelonas president Josep Maria Bartomeu till Mundo Deportivo apropå överklagan.

Samma tidning skriver också idag om att Barcelona har vidtagit extra säkerhetsåtgärder vid värvningen av superstjärnan. I kontraktet finns nämligen en antibit-klausul, skriver man.

Man går inte in på hur klausulen är utformad men slår fast att det är hårda konsekvenser om Suarez skulle "väcka anstöt". Klart är att övergångssumman är betald och inte kan återfås, däremot kan man straffa spelaren med löneavdrag eller uppsägning av kontraktet.

– Alla kommer att hjälpa honom och hans familj för att ha en snabb anpassning till Barcelona och laget, säger Bartomeu.