Ronaldo skickar bort stjärnvärvningen

Och nu tar ryktena fart på allvar: ”Cristiano drömmer om att återvända till United”

FOTBOLL

Madrid-pressen oroar sig över en incident på Reals träning.

Samtidigt hävdar mannen som avslöjade Cristiano Ronaldos rekordflytt till klubben 2008 att superstjärnan vill röra på sig igen.

– United har de ekonomiska musklerna att få honom, säger författaren och journalisten Guillem Balague.

Flyttryktena kring Cristiano Ronaldo har tagit fart igen. I går hävdade Real Madrids tidigare president Ramon Calderon att superstjärnan tröttnat på situationen i den spanska storklubben.

– Han har fått nog av den nuvarande presidenten, sa Calderon bland annat.

Den portugisiske superstjärnan fick först förra sommaren se sin främste framspelare, Mesut Özil, lämna förra sommaren och nu i sommar fick han acceptera att en av hans bättre vänner i klubben, Angel di Maria, såldes till Manchester United.

”James förbannad?”

En av stjärnorna som anslutit till Madrid denna sommar är VM-stjärnan James Rodriguez, som i går fick lära sig att det är Ronaldo som bestämmer i spelartruppen. Madrid-baserade tidningen AS har publicerat ett klipp som visar hur Ronaldo kör bort stjärnvärvning från sin kvadrat efter att ha räknat fram att man är en man för mycket.

En förbryllad James blir först hämtad till Ronaldos grupp innan han får lämna direkt igen för att jaga boll i en annan kvadrat. Portugisen skrattar gott tillsammans med sin grupp men AS ställer sig frågan: ”Blir James förbannad över att Cristiano skickar bort honom?”.

”Cristiano är olycklig”

Samtidigt hävdar nu Guillem Balague, journalisten som skrev Pep Guardiolas och Rafa Benitez självbiografier och som var först med att avslöja Ronaldos flytt från United till Madrid 2009, att portugisen vill röra på sig igen.

– Han är olycklig och har sagt det. Man måste säga att han inte gillade att Özil lämnade, eller att Xabi Alonso och di Maria lämnade. Han har en uppfattning om att han arbetar i Real Madrid, att det är ett vanligt jobb, medan han roade sig i United, nästan som ett barn, säger Balague i studion hos Revista de La Liga och fortsätter:

– Han drömmer om att återvända till United och de har de ekonomiska musklerna att få honom. Allt finns på plats för honom att återvända till Old Trafford. När det blir av beror på Cristiano själv och Real Madrid.

Den spanska huvudstadsklubben har inlett säsongen svagt, med bara en seger på de inledande tre ligaomångarna.