Ordkriget – om hans kommande klubbval

”Det är möjligt att värva honom”

1 av 3 | Foto: AP
Real Madrid.
FOTBOLL

Stanna i Real Madrid, återvända till Manchester United eller välja Chelsea.

Samtliga tre klubbars tränare ger sig nu in i diskussionen om Cristiano Ronaldos kommande klubbval.

– Det är möjligt att värva honom, säger Uniteds Louis van Gaal.

Cristiano Ronaldo är bara inne på sitt första år på det nya femårskontraktet med Real Madrid men 29-åringens framtid påstås ändå vara oklar. De senaste dagarna har spansk media rapporterat att stjärnan är olycklig i Madrid och engelska tidningar placerat portugisen i såväl Manchester United som Chelsea.

”Har bevisat det”

Nu hävdar Uniteds manager Louis van Gaal, för Telegraph, att ett köp är möjligt.

– Ja, men det är alltid en diskussion i media och jag tycker inte att tidningarna ska köpa spelarna, säger van Gaal och pekar på värvningen av Radamel Falcao som ett bevis på att klubben kan få de största spelarna.

– Det är möjligt. Det är det jag bevisat med Falcao. Spelare som Ronaldo bidrag med en hel del extra till laget men jag tror inte att Real Madrid kommer sälja.

Holländarens flört kommer samtidigt som José Mourinho och Carlo Ancelotti råkat i luven på varandra gällande just Ronaldo.

”Bryr mig inte om dem”

– Jag har ingen relation med Ronaldo. Han spelar för Real Madrid och jag är Chelseas manager. Vi brukar inte mötas på gatan. Det finns ingen relation men det finns minnen. Jag kommer ihåg de bra och dåliga. Jag kommer ihåg en kille som är en målmaskin och som hjälpte mig att bli en mästare i Copa del Rey och Super Copa. Förmodligen hjälpte jag även honom, säger Mourinho enligt Daily Mail.

Den portugisiske managerns uttalanden om Real Madrids spelare roar inte Real-managern Ancelotti.

– Jag vet inte vad han har för relation till Cristiano. Jag bryr mig inte heller. Det är på ett personligt plan och har ingenting med Real Madrid att göra, säger Ancelotti.

ARTIKELN HANDLAR OM