Kostade 740 miljoner – vet inte hur han spelar

Anledningen till monsterköpet: En motorväg?

1 av 5
FOTBOLL

Var en motorväg anledningen till att James Rodriguez värvades till Real Madrid?

Reals president Florentino Perez bemöter nu anklagelserna men reser samtidigt nya frågetecken kring 740-miljonersköpet.

– Jag vet inte hur James spelar, säger Perez enligt ESPN.

En översvämmad motorväg i Colombia.

Med motorvägen raka vägen till Real Madrid? Den spanska storklubben ifrågasätts nu för tajmingen av James Rodriguez-värvningen.

”Kommer från huliganerna”

Detta då köpet av colombianen från Monaco för motsvarande 740 miljoner kronor sammanföll med att Reals president Florentino Perez företag ACS fick uppdraget att bygga en motorväg i Colombia. Ett projekt värt motsvarande 6,4 miljarder kronor.

Nu slår Perez tillbaka mot anklagelserna som han menar kommer från de huligangrupperingar han aktivt rensat bort från Santiago Bernabués läktare.

– 35 procent av ACS åtaganden är i Australien och det finns ingen australiensare i truppen. Det här är information som kommer från huliganerna. Så länge jag är president kommer de här huliganerna och brottslingarna inte komma tillbaka, säger Perez enligt ESPN.

Andra menar att Perez under sommaren snarare fokuserat på att bygga Real Madrids marknadsandelar än spelartrupp. Nyttiga spelare som Xabi Alonso och Ángel di María försvann och ersattes av marknadsmässigt mer attraktiva James Rodriguez samt Toni Kroos.

”Lämnade inte av sportsliga skäl”

– Di María lämnade oss eftersom vi inte kom överens. Det verkar som att de som lämnar alltid är ”de bästa” och de som kommer alltid ”är frågetecken”. Xabi Alonso bad oss om att få lämna med en gång. De som lämnade gjorde inte det av sportsliga skäl, de gjorde det eftersom spelarnas intressen inte var samma som klubbens, säger Perez.

Samtidigt lär frågorna kring varför James Rodriguez egentligen anslöt fortsätta att cirkulera. På frågan om den 23-årige colombianen passar Reals 4-3-3-uppställning svarar Perez:

– Jag vet inte hur James spelar. Men han var fantastisk i VM och vi ville ha honom här.