Skuggar ”Barça” – med ”Barça”-talang

Sevilla mot högre höjder

Foto: SCANPIX
Gerard Deulofeu, här i Barcelona-tröjan.
FOTBOLL

Sevilla skuggar Barcelona i La Liga-toppen.

Mannen bakom gårdagens seger?

Barcelona-talangen Gerard Deloufeu.

Inför säsongen tippades Madrid-lagen Real och Atletico gå jämsides med Barcelona i toppen av La Liga. Visserligen finns tid för dem att göra det, men just nu är det Sevilla som skuggar ”Barca” tack vare samma poängskörd efter fem omgångar.

Gårdagens 1-0-seger över Real Sociedad innebär att laget vunnit fyra matcher och alltjämt är obesegrade, men intressant är också vem som gjorde matchens enda mål:

Gerard Deulofeu, skolad i Barcelona, på lån från Barcelona – och hjälte för Sevilla.

"Startade inte för att..."

20-åringen mötte ett inlägg med en bestämd bredsida och pangade upp bollen i nättaket redan i den 18:e minuten. Samtidigt fick Barcelona bara oavgjort borta mot Malaga efter en mållös tillställning.

I somras sade ”Barca”-tränaren Luis Enrique så här efter en vänskapmatch mot Nice, då Deulofeu ännu inte lånats ut till Sevilla och precis tagit plats på bänken:

– Deulofeu startade inte för att han, trots att han är duktig i anfallsspelet, fortfarande har mycket att jobba på i defensiven.

Tio dagar senare kom utlåningen.

"Jag gav honom chansen"

Enrique tog då till orda igen:

– Det är mitt personliga beslut. Det var jag som gav honom chansen i Barcelona B, men jag tror inte att han hade fått tillräckligt med speltid här för att kunna utvecklas. Jag vill visa honom att genom det här har han en framtid hos oss.

Barcelona lär knappast vara besvikna över att ha släppt iväg 20-åringen, då man från och med nästa månad kan skicka ut en anfallstrio i Neymar, Leo Messi och Luis Suarez.

Det förändrar inte det faktum att Deulofeu var tungan på vågen i går, och därmed den största anledningen till att Sevilla har häng på Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM