”Kan ge honom en fettsugning”

Viktkrig kring Suarez – får spela två extra matcher under avstängningen

Foto: TT
FOTBOLL

Två lukrativa landskamper ska få Luis Suarez i matchform innan debuten mot Real Madrid.

Inför El Clásico den 25 oktober har samtidigt krigföringen börjat mellan de två jätteklubbarna.

I centrum: Luis Suarez vikt.

Efter att ha gjort två mål i en träningsmatch mot Indonesiens U19-lag ser Luis Suarez nu fram emot sin riktiga debut för Barcelona. Den 25 oktober kan 27-åringen spela igen efter sin avstängning – borta mot ärkerivalen Real Madrid.

”Byggt på rädsla”

Trots att det återstår en månad till matchen har krigföringen redan börjat i spanska medier. Efter Suarez dubbla fullträffar anklagades anfallaren i en Madrid-baserad tv-kanal för att vara överviktig.

Barcelona-baserade tidningar har avfärdat uppgifterna som ”byggt på rädsla” från Madrid-håll och nu dementerar även managern Luis Enrique att stjärnvärvningen inte är i form.

”Tror inte han behöver det”

– Han är en naturligt kraftfull spelare. Han ligger på sin idealvikt, samma som han hade i Liverpool, och är redo att spela. Om ni vill kan vi ge honom en fettsugning men jag tror inte att han behöver det, skämtar Enrique enligt Daily Mail.

Suarez får också två bonuschanser att hitta matchformen innan mötet med Real. Uruguays landslag spelar två uppvisningsmatcher, mot Saudiarabien och Oman den 10 och 13 oktober. Suarez väntas starta båda matcherna då Uruguays fotbollsförbund i så fall lyfter 9,2 miljoner kronor i ersättning, att jämföra med 4,6 miljoner om Suarez inte spelar.