Messis världsrekord – i japansk tv-show

1 av 2
FOTBOLL

Vad Lionel Messi gjort under ledigheten?

Gästat en japansk tv-show – och slagit världsrekord.

Barcelona-stjärnan är nu unik med att ha tagit emot en egen passning – från 18 meters höjd.

Spelarna i Barcelona fick julledigt efter 5-0-segern mot Cordoba den 20 december. Men stjärnorna har inte legat på latsidan. I stället reste de över halva jorden för att promota klubbens (och sina egna) varumärken.

Nytt rekord

Tidigare i veckan spelade Neymar in en reklamfilm för ett schampo – och häromdagen var det Lionel Messis tur att göra ett framträdande i japansk tv. Detta i form av ett minst sagt udda världsrekordförsök.

Rosario-sonen fick i uppgift att trixa med en fotboll, skjuta den rakt upp i luften, över och förbi en lina uppspänd 18 meter över marken – och sedan ta emot bollen utan att den nuddar marken.

Och visst – 27-åringen lyckades med uppdraget, kan nu titulera sig världsmästare i den minst sagt obskyra tävlingen och därmed lägga ytterligare ett imponerande (?) rekord till sin redan maffiga samling.

Tillbaka i träning

Huruvida det gett honom en självförtroendeboost inför söndagens ligamatch mot Real Sociedad låter vi vara osagt men klart är i alla fall att anfallaren, precis som sina kollegor, är redo att sparka i gång säsongen igen efter uppehållet. I morse syntes trion – det vill säga Messi, Neymar och Luis Suárez – träna som vanligt på La Masia.

ARTIKELN HANDLAR OM