Ödegaard nära Real Madrid

Nya uppgifter från norska VG

1 av 3 | Foto: TT
FOTBOLL

Martin Ödegaard är nära en övergång till Real Madrid.

Enligt norska VG har 16-åringen, hans pappa och agenten landat i huvudstaden.

Klubben ska redan ha tryckt upp en tröja med nummer 16.

Martin Ödegaard har hälsat på flera storklubbar i Europa – bland andra Real Madrid, Liverpool, Arsenal – och har även uppgetts vara klar för Real Madrid och Bayern München.

Därför införde hans pappa Hans Erik ”silencio stampa”.

Landade i Madrid i kväll

VG uppger att ett privatjet lyfte klockan 19.30 på tisdagskvällen från Rygge Flygplats, och hänvisar till källor från flygplatsen. I planet satt Martin Ödegaard, pappa Hans Erik och agenten Tore Pedersen – destinationen var Madrid.

Enligt den norska tidningen är trion nu i den spanska huvudstaden för att komma överens med Real Madrid om en övergång. Storklubben ska redan ha tryckt upp en tröja med nummer 16 till supertalangen, och menar att han ska träna med A-truppen direkt.

Telefonerna var avstängda

Klockan 18.12 i kväll pratade VG med Hans Erik Ödegaard. Då var han i Drammen och berättade att han hade kommit hem från en träning med Mjondalen där han jobbar som tränarassistent. Han ville inte säga något om han var på väg till Madrid.

20.30 försökte VG ringa till pappa Hans Erik och agenten Tore Pedersen, men deras telefoner var avstängda. Enligt tidningens slutsatser var det på grund av att de satt i ett plan till Madrid.

Martins andra besök

Den norska tidningen skriver att Real Madrid har gett ett väldigt gott intryck och verkligen visat att de vill ha Ödegaard i klubben.

Det är tredje gången på ett halvår som pappa Hans Erik besöker Real Madrid. Det blir andra besöket för Martin. I början av november fick 16-åringen träffa alla stjärnorna med Cristiano Ronaldo i spetsen.

Antingen köper de loss honom i januari, och han flyttar till Spanien direkt. Eller så bor han kvar i Norge under våren, spelar med Strömsgodset och går färdigt skolan.

ARTIKELN HANDLAR OM