”Så har Messi och Enrique hånat och hotat varandra”

Uppgift: Enrique rasande efter att Messi skippat träning

Foto: AFP/ JOSEP LAGO
Lionel Messi.
FOTBOLL

Ny dag, nya uppgifter om stridigheter inom FC Barcelona.

Tidningen Sport uppger att de senaste veckorna präglats av hån och hot mellan Lionel Messi och Luis Enrique.

I dag väntar krismöten på Camp Nou där lagkapterna ska försöka medla i konflikten.

Barcelonas kris fortsätter. Den katalanska pressen fortsätter i dag sin rapportering kring sprickan mellan Lionel Messi och tränare Luis Enrique och de båda männen pryder förstasidorna.

Tidningen Sport uppger att de senaste veckorna präglats av hån och hot mellan Enrique och Messi. I dag pratar de inte alls med varandra.

Messi har tränat för sig själv sedan han petades mot Real Sociedad och menat att han har magont. För det uppger Sport att Enrique velat straffa Messi formellt, då han inte tror på sin stjärnspelare.

Nyckeldag

Bestraffningen blev dock aldrig av då lagets kaptener, Xavi, Andres Iniesta och Sergio Busquets lyckats övertala sin tränare att en bestraffning av Messi endast skulle göra stämningen i klubben ohållbar.

Mundo Deportivo uppger att onsdagen blir en ”nyckeldag” i Barcelonas kris då ett möte vid Camp Nou är planerat. De tre kaptenerna ska försöka prata med Messi och lugna den storm som blåser kring klubben.

Fansen på Messis sida

Konflikten får oerhört stor uppmärksamhet i Katalonien och Messi har stöd från fansen. I en undersökning på Sports hemsida får läsarna frågan: ”Tycker du att Messi borde särbehandlas i omklädningsrummet?”.

Hela 67 procent svarar ja på frågan.

Och på frågan: ”Vem tror du skulle vinna i händelse av en öppen strid mellan Luis Enrique och Messi?” är hela 93 procent övertygade om att Messi skulle få som han vill.

ARTIKELN HANDLAR OM