”Barça dödar Suarez – precis som de gjorde med Ibrahimovic”

Barça-legendaren Stoitjkov till attack mot klubben

FOTBOLL

Luis Suarez start i Barcelona har inte varit någon målfest.

Det är klubbens fel, menar Hristo Stoitjkov.

– Han är en född målskytt och ändå dödar de honom precis som de gjorde med Ibrahimovic, säger han enligt AS.

Zlatan i Barça

Barcelonas nuvarande kris har inte undgått tidigare Barça-spelaren Hristo Stoitjkov. Den bulgariske legendaren målar ett dystert framtidsscenario för klubben om ingenting förändras.

De senaste dagarna har präglats av rykten om sprickor i omklädningsrummet och en konflikt mellan tränare Luis Enrique och Lionel Messi. Stoitjkov värnar Messi.

– Man måste ta hand om världens bäste spelare. Barças problem kommer inifrån klubben. Messi borde avsluta sin karriär i klubben. Det måste bli ett slut på alla interna konflikter. De måsta ta hand om Messi, säger Stoitjkov till COPE enligt AS.

”Får all skit”

Men bulgaren menar heller inte att Luis Enrique är ansvarig för kalabaliken i klubben, utan pekar högre upp i hierarkin.

– Hans ankomst maskerade bara det som pågår inom klubben med klubbdirektörerna.

Under säsongen har Xavi och Andres Iniesta kritiserats för sina insatser på det centrala mittfältet. Men i brist på djup i truppen menar Stoitjkov att de gör så gott de kan.

– Xavi och Iniesta får all skit. De är alltid i skottlinjen, men vilka värvningar har gjorts? Jag kan inte begripa varför Barça inte försökte värva Isco och Toni Kroos. Det är inte Luis Suarez fel. Han är en född målskytt och ändå dödar de honom precis som de gjorde med Samuel Eto'o och Ibrahimovic, säger han.

Luis Saurez har gjort tre mål på 14 framträdanden för sin nya klubb.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga