”Har inte lyckats med någonting”

Torres hyllad vinnare i comeback – men sågas av experten

Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

Diego Simeone firade vilt med bollkallen och publiken gav Fernando Torres en stående ovation.

Men trots 2-0-segern mot Real Madrid kan Torres comeback i Atlético Madrid inte beskrivas som någon succé.

– Han får stående ovationer trots att han inte lyckats med någonting, säger experten Anders Andersson i TV4 Sport.

För första gången sedan den 17 juni 2007 fanns hemmasonen och ikonen Fernando Torres med Atlético Madrids startelva. 30-åringen, som lånats hem från italienska Milan, kastades rakt in i hetluften i cup-derbyt mot Real Madrid.

Imponerade inte

Men han imponerade inte.

Torres inledde med att löpa offside efter ett par minuter och fortsatte sedan med att både slå bort passningar och tappa bollar. Trots det var det till stående ovationer som anfallaren byttes ut mot Koke efter 59 minuter.

– Han får stående ovationer trots att han inte lyckats med någonting. Han har fortsatt på den form han haft de senaste åren, säger experten Anders Andersson i TV4 Sport.

Firade med sonen

Men det gjorde inte så mycket för Atlético. När Torres byttes ut hade Raul Garcia precis gjort 1-0 på straff, efter att Sergio Ramos syndat. När 19-årige José Gimenez sedan även nickade in 2-0 76 minuter in i matchen innebar det ett drömläge för Atlético.

Klubben tar nu med sig resultatet till returen på Reals hemmaplan den 15 januari i spanska cupens åttondelsfinal. Managern Diego Simeone visade också sin glädje när han efter båda målen virade vilt genom att hissa en av bollkallarna – enligt obekräftade uppgifter 44-åringens son som fått äran att ha hand om bollarna.

– Torres gav oss energi. Han är stark och snabb men behöver fortfarande komma in i laget och förstå sina lagkamrater. Men det kommer bli bättre med tiden, säger Simeone.

ARTIKELN HANDLAR OM