Ronaldos utbrott mot Gareth Bale

Spansk tv avslöjar portugisens ord

FOTBOLL

Gareth Bale bjöd på ett drömmål i 3-0-segern mot Espanyol.

Sedan blev 25-åringen utskälld av Cristiano Ronaldo och utbuad av sin egen hemmapublik.

Anledningen: Han passade inte superstjärnan.

Gareth Bale skruvade vackert in 2-0-målet mot Espanyol på frispark. Ett drömmål av 25-åringen som också hyllades av hemmapubliken. Men det skulle komma att förändras.

Valde att skjuta

Efter att Fábio Coentrão blivit utvisad tvingades Real Madrid spela med en man mindre från den 53:e minuten och framåt. Då kom en lysande chans för laget att ändå stänga matchen med ett 3-0-mål.

Klockan stod på 72 minuter när Bale kom ren till höger med Cristiano Ronaldo till vänster om sig. Portugisen ville ha bollen framför det öppna målen men Bale valde att skjuta själv och missade.

Utbuad av publiken

Ronaldo blev rasande och i vanlig ordning har spansk tv, enligt sajten 101greatgoals, nu låtit läppläsare analysera vad 29-åringen sa.

”La puta que te pario!” (direkt översatt ungefär ”din mamma är en hora”).

Men det var inte bara Ronaldo som blev frustrerad. I ett par minuter efter incidenten buade också hemmapubliken när Bale fick bollen. Detta alltså trots att det var 25-åringen som bjöd på drömmålet till 2-0.

– Bale spelade väldigt bra i dag. Publiken ville att han skulle passa Ronaldo men alla anfallare vill göra mål. Men Bale är lika viktig för oss som Ronaldo är. De har inga problem att komma överens och vill båda bara ta Real Madrid så högt som möjligt, säger tränaren Carlo Ancelotti enligt AP om händelsen och lägger till:

– Osjälviskhet är viktigt för gruppen. Om vi ser någon som är självisk så hanterar vi det.

ARTIKELN HANDLAR OM