”De säger att jag kastade ut Ibra”

Messi ger lång intervju – dementerar allt

1 av 4
FOTBOLL

Barcelona försöker lugna stormen.

I en intervju med Barça TV tar Lionel Messi död på den senaste tidens rykten kring honom och klubben.

– Jag har aldrig bett klubben att göra sig av mig en tränare eller någon annan, säger argentinaren.

Det har stormat kring FC Barcelona den senaste tiden. Spanska rapporter om en stor konflikt mellan tränare Luis Enrique och Lionel Messi har prytt förstasidorna och Messi har kritiserats för att ha för stort inflytande inom klubben.

Via Barças officiella tv-kanal ger nu argentinaren en lång, och sällsynt, intervju där han kraftigt dementerar alla rykten.

– Jag är trött på att höra saker om mig själv. De säger att jag styr klubben när jag bara är en spelare i mängden. Jag fattar inga beslut och jag har aldrig bett om att få göra det, säger Messi.

Talar om gamla lagkamrater

Superstjärnan kommer själv in på sina förhållanden med tidigare spelare och tränare i klubben. I efterhand har nyhetsrapporter gjort gällande att ett dåligt förhållande med Messi innebär att man får lämna Barcelona.

– De säger att jag hade dåliga förhållanden med Guardiola, Eto'o, Ibrahimovic och Bojan… att jag kastade ut folk. Det är på intet sätt sant. Jag har aldrig bett klubben att göra sig av mig en tränare eller någon annan, säger Messi.

Chelsea och City – ”lögner”

Han tar även upp ryktena kring sin egen framtid där både spansk och engelsk press rapporterar om att han är på väg till engelska Premier League.

– Jag har inte begärt något för att stanna här eftersom jag aldrig velat flytta någonstans. Jag har också hört att jag pratat med Chelsea och Manchester City… men det är bara lögner.

Sportsligt har det sett bra ut för Barça den senaste veckan. En 5-0-seger mot Elche följdes upp av en 3-1-seger mot Atletico i går.

ARTIKELN HANDLAR OM