Så blir 16-åringens nya miljonärslyxliv

Lika bra betald som landslagsstjärnan, privatflyg, lyxig bostad, privat lärare, legendaren som tränare

FOTBOLL

Här är Martin Ödegaards nya liv i Real Madrid.

En vardag med drömträningar, exklusivt boende, privatlärare och sensationellt mycket pengar.

Enligt VG kommer 16-åringen bli lika bra betald som spanske landslagsspelaren Isco.

I måndags eftermiddag satt Strömsgodsets sportsliga chefer Jostein Flo och Erik Espeseth på hotell D'Angleterre i centrala Köpenhamn. Vid andra sidan bordet José Ángel Sánchez, Real-presidenten Florentino Perez högra hand. Enligt norska VG enades parterna där och då om en övergångssumma på drygt 30 miljoner svenska kronor – som kan stiga till 60 miljoner – för Martin Ödegaard.

Strömsgodsets får ingen vidareförsäljningsklausul men har rätt till ett solidaritetsbidrag på 1,5 procent av eventuellt kommande övergångssummor.

Startlön på 20 miljoner

Den 16-årige supertalangen har bestämt sig för Real Madrid efter att ha tränat med klubben vid två skilda tillfällen. Redan i veckan kan norrmannen flyga till Madrid för att inleda sitt nya liv, skriver VG. Så vad väntar då Ödegaard?

Enligt den norska tidningen kommer Ödegaard få en startlön på drygt 20 miljoner svenska kronor om året i 3,5 år. Det är bara 3,5 miljoner kronor mindre än 22-årige Isco, prestigevärvning från Malaga 2013, startspelare under inledningen på 2015 och sedan 2013 spansk landslagsman.

Ödegaard har långt ifrån samma meriter men enligt VG pressade den hårda konkurrensen med bland annat Bayern München om norrmannen upp lönen.

Real Madrid kommer i veckan hämta Ödegaard och hans pappa Hans Erik med klubbens privatflyg och flyga dem till den mindre flygplatsen Torrejón. Därifrån väntar sedan transport till en ny bostad i Madrid, troligen i något av de exklusiva kvarteren La Moraleja eller La Finca där övriga spelare bor (Cristiano Ronaldo i det senare).

Klockan 11 varje förmiddag väntar sedan träning med a-laget på anläggningen Valdebebas.

– Ancelotti (managern) och tränarstaben bestämmer varje morgon vilka övningar laget ska gå igenom. Träningen varar i upp till 1,5 timme. Resten av dagen har spelarna ledigt, säger spanske journalisten Ruben Jimenez på tidningen Marca till Dagbladet.

Privatlektioner precis som Bale

Övrig tid kommer Ödegaard bland annat att spendera med en privatlärare på anläggningen för att slutföra sin gymnasieutbildning.

– Till förra året hade Real Madrid avtal med en lokal skola men nu är det klasser inne på Valdebebas. Ödegaard kommer få en privatlärare, precis som Gareth Bale eftersom han lär sig spanska. Det är viktigt, säger Jimenez.

Även pappa Hans Erik kommer vara en flitig besökare på anläggningen. Pappan har som en del av övergången lovats ett tränarjobb i Reals ungdomsakademi.

Matcherna under våren kommer Martin Ödegaard enligt VG och spansk media med största sannolikhet spela för Real Madrids b-lag, Castilla som just nu ligger tvåa i den spanska tredjedivisionen. 16-åringen ska först ha varit helt främmande till den tanken men påstås ha övertalas av lagets tränare, Zinedine Zidane.

Enligt VG ska den franske legendaren vid ett privat möte ha förklarat för Ödegaard vad det betyder att spela för Castilla, sina planer för supertalangen och hur han planerar att utveckla Ödegaard till en a-lagsspelare för Real. Enligt VG var det till sist just det som avgjorde att Real Madrid vann kampen om talangen i stenhård konkurrens med Bayern München.

Därmed kommer norrmannen inte få nummer 16, som tidigare rapporterats, utan ett över 26 för att möjliggöra spel i b-laget.

ARTIKELN HANDLAR OM