Ödegaard: "En dröm som går i uppfyllelse"

Norske underbarnet presenterad i dag

1 av 2
FOTBOLL

Till slut lyckades Martin Ödegaard att välja klubb och valet föll på Real Madrid. Under torsdagen presenterades han inför ett stort pressuppbåd.

– Det är lite overkligt att jag sitter här och är klar för den största klubben i världen, säger norrmannen.

Foto: AFP
Martin Ödegaard

Efter månader av spekulationer blev det under onsdagskvällen äntligen klart att Martin Ödegaard går till Real Madrid. Under torsdagseftermiddagen höll klubben och norrmannen presskonferens.

– Anledningen till att jag skrev på för klubben är att jag tror att detta är den bästa möjligheten för mig att utveckla mig själv, både sportsligt och personligt. Jag kände mig oerhört välkommen när jag kom hit. Jag kände mig hemma direkt.

"Dröm som går i uppfyllelse"

Ödegaard som kunde välja mellan alla världens storklubbar säger att det känns bra att äntligen ha bestämt sig.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det är lite overkligt att jag sitter här och är klar för den största klubben i världen. Det är otroligt stort för mig. En ära. Jag känner inte någon press. Men självklart är det skillnad att spela för Real mot Strömsgodset.

Spanskan inte så bra

Norrmannen ska träna med både A och B-laget men han vet inte när debuten kommer.

– Jag ska träna med A-laget och B-laget. Om Ancelotti vill använda mig, så vill jag självklart spela. Men när det händer är inte så viktigt. Det kommer när det kommer. Jag tycker det är otroligt spännande. Jag ser fram emot något oerhört för att komma igång och träna.

Ödegaard avslutar med att avslöja att hans spanska inte är den bästa.

– Jag hade lite spanska när jag gick i skolan i Norge, men jag har inte blivit speciellt bra på det.

ARTIKELN HANDLAR OM