Barças kuppförsök – skulle sno Ödegaard

Rivalen försökte lura Real Madrid på jättetalangen i sista stund

1 av 2
FOTBOLL

Martin Ödegaard har skrivit på för Real Madrid och fått se sin dröm gå i uppfyllelse.

Men i sista stund kunde övergången ha stoppats – av ärkerivalen Barcelona.

Barça ska ha ringt upp Strömsgodset för att sno åt sig Ödegaard, men fått nobben.

Foto: TT
Martin Ödegaard med nya matchtröjan.

I månader spekulerades det vilt: vart skulle Martin Ödegaard hamna?

Den norska supertalangen uppvaktades av varenda storklubb – och varenda lite mindre klubb – i Europa, men till slut tydde allt på att 16-åringen skulle välja Real Madrid.

Och så blev det. Under torsdagen presenterades kontinentens hetaste yngling inför ett stort pressuppbåd i den spanska huvudstaden.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det är lite overkligt att jag sitter här och är klar för den största klubben i världen. Det är otroligt stort för mig. En ära. Jag känner inte någon press. Men självklart är det skillnad att spela för Real mot Strömsgodset, förklarade Martin Ödegaard på presskonferensen.

Ville kringgå reglerna

Men enligt norska Dagbladet, som hänvisar till spanska Marca, försökte Barcelona få honom att ändra sig in i det allra, allra sista. Och välja dem istället.

Barcelona har värvningsförbud under hela 2015 – men har hittat kryphål för att komma runt det. Ett är att komma överens med säljande klubb nu och sedan plocka spelaren i januari nästa år. Systemet förklaras i detalj av Sportbladets Fredrik Jönsson i Sillysvepet.

Skulle spela i B-laget

En representant från Barcelona uppges ha ringt upp Strömsgodset efter det att både de och Ödegaard kommit överens med Real Madrid. Barça ville gå över konkurrentens bud – och lockade Strömsgodset med att de skulle få behålla sin guldklimp under hela den här säsongen, fram till att värvningsförbudet upphörde.

Dagbladet skriver att den spanska ligatvåan velat placera Martin Ödegaard i sitt B-lag under första året för att sedan lyfta upp honom i A-truppen, vilket skulle likna det avtal man skrev med den kroatiske talangen Alen Halilovic förra sommaren.

"Ser fram emot det"

Men Strömsgodset och Martin Ödegaard hade redan gjort sitt val och från och med nu är det Santiago Bernabeu som han kan kalla sitt hem.

Ödegaard kommer till en början att träna med både A- och B-laget.

– Om Ancelotti vill använda mig, så vill jag självklart spela. Men när det händer är inte så viktigt. Det kommer när det kommer. Jag tycker det är otroligt spännande. Jag ser fram emot något oerhört för att komma igång och träna, säger han.

Se Sportbladets Sillysvepet här.

ARTIKELN HANDLAR OM