Förlorade tröjan – efter tre dagar

Reals nyförvärv tar Martin Ödegaards tröjnummer

Foto: INSTAGRAM, REUTERS, TT
FOTBOLL

För tre dagar poserade Martin Ödegaard med Real Madrids tröja nummer 16.

På måndagen presenterade klubben brassen Lucas Silva – med samma tröjnummer.

Något som också blir helt avgörande för Ödegaards roll i den spanska klubben.

Lucas Silva är nu helt klar för Real Madrid. 21-åringen köps loss från Cruzeiro för omkring motsvarande 131 miljoner kronor, rapporterar spansk media, och presenterades av Real på måndagen.

”Pappa hade Real-tröja”

– Första gången jag besökte en fotbollsmatch var i Brasilien med min pappa och bror. Min pappa hade på sig en Real Madrid-tröja. Vi har till och med en bild på det och det ögonblicket var viktigt för mig. Jag älskade verkligen fotboll och har gillat Real Madrid sedan jag var liten, sa Lucas Silva.

Den defensive mittfältaren poserade sedan med tröja nummer 16 – samma nummer som norrmannen Martin Ödegaard också höll upp på agenten Tore Pedersens Instagram-konto när han skrev på för Real för tre dagar sedan. 16-åringen ska enligt spansk media ha blivit lovad tröjan inför övergången, något som rapporterades flitigt innan mittfältaren gjorde sitt klubbval.

När Real presenterade Ödegaard officiellt var dock tröjan utan nummer – samma sak som gällde när 16-åringen på måndagen tog avsked av Norge på en presskonferens. Det finns också en anledning till att norrmannen inte får nummer 16.

Numret öppnar för b-laget

Hade Ödegaard registrerats med ett tröjnummer lägre än 26 hade han inte fått spela för Reals reservlag Castilla. Nu kommer norrmannen istället få en högre siffra för att på så sätt också kunna representera b-laget i den spanska tredjeligan.

– Det här är den bästa träningsvardagen man kan få och de har ett b-lag som tränas av en av världens bästa spelare genom tiderna (Zinedine Zidane), motiverade Ödegaard på måndagen sitt klubbval enligt VG.

Ödegaard flyttar till Madrid den här veckan men vilket tröjnummer han sedan ska bära förblir oklart.

ARTIKELN HANDLAR OM