”Ronaldo kan stängas av – i 12 matcher”

FOTBOLL

I morgon träffas den spanska ligans disciplinkommitté för att ta beslut kring hur Cristiano Ronaldo ska straffas för utbrottet mot Cordoba.

Enligt Barcelona-baserade tidningen Mundo Deportivo kan det bli upp till 12 matchers avstängning.

Det är nervösa tider för Real Madrid.

Inte nog med att den spanska storklubben utreds av Fifa för eventuella regelbrott vid värvningar av utländska underåriga spelare.

Cristiano Ronaldo blev nämligen utvisad i helgens match mot Cordoba efter att ha slagit motståndarbacken Edimar – och nu väntar portugisen på att få veta hur lång avstängningen blir.

Den spanska disciplinkommittén möts på onsdag för att besluta hur Ronaldo ska straffas.

Madrid-derby väntar

Katalanska tidningen Mundo Deportivo uppger att straffet skulle kunna bli mellan fyra och tolv matcher om kommittén räknar med samtliga incidenter och det faktum att han inte visade någon ånger.

Liknande incidenter har dock tidigare ofta slutat i tre matcher långa avsättningar och den allmänna uppfattningen i spansk press är att kommittén kommer att nöja sig med två matcher – då den tredje är ett Madrid-derby.

Neymar: "Han måste straffas"

Från rivalens sida ger Neymar sin syn på saken. Brassen menar att Ronaldo borde straffas.

– Vi anfallare får jämt höra provokationer och ibland tappar vi humöret. Det får vi inte göra under några som helst omständigheter, men det har hänt Zinedine Zidane och det har hänt mig. Då måste man straffas.

Neymar fortsätter:

– I det här fallet måste Ronaldo straffas. Visst, ingen har kyla nog att hålla sig lugn hela tiden. Men han måste straffas på grund av sin aggression.

Ronaldo tog till Twitter efter matchen för att be om ursäkt för sitt utbrott.

ARTIKELN HANDLAR OM