”Trodde att Ödegaard vunnit någon tävling”

Agenten om första mötet: De blev överraskade

Foto: TT
Martin Ödegaard med nya matchtröjan.
FOTBOLL

Martin Ödegaard pekas ut som världens mest lovande 16-åring och har jagats av Europas största klubbar.

Men det var inte alla som hade uppmärksammat det inför första provträningen för Real Madrid.

– Folk trodde att han hade vunnit någon träningsvecka innan han visade vad han kunde, säger agenten Tore Pedersen om norrmannens första träning.

Under onsdagen flyger Martin Ödeegard tillsammans med sin pappa till Madrid för att ansluta till sin nya klubb. Men 16-åringen har redan varit i huvudstaden två gånger för att träna med Real.

Gjorde ett drömmål direkt

Första gången till stor förvåning för många som besökte träningen.

– Folk trodde att han hade vunnit någon träningsvecka innan han visade vad han kunde. Nu visste Real-spelarna vem Martin var men jag tror de blev överraskade över hur bra han var. Det gick inte att se att han inte hörde hemma på den nivån. Han passade in fint, det tror jag Martin märkte också. Mer tänker jag inte berätta, säger agenten Tore Pedersen som såg träningen till VG.

Enligt Pedersen gjorde Ödegaard ett drömmål när han bjöd på en sulfint och sedan trädde in bollen bakom målvakten Iker Casillas. Efter träningarna verkar Real-spelarna också ha uppskattat norrmannens kvalitéer.

Ronaldo: En fin vänsterfot

– Vi måste ge honom tid att lära och ta rätt beslut på planen. Men jag ser stor potential i honom. Han har en fin vänsterfot, säger Cristiano Ronaldo enligt Dagbladet.

– Han är en stor talang. Jag hoppas att han har ett stort självförtroende och kommer jobba hårt för att utvecklas ytterligare, säger Toni Kroos.

Gareth Bale lovar också att välkomna 16-åringen när han landar på onsdagen.

– Jag har inte sett honom spela men när han kommer för att träna med oss ska vi önska honom välkommen, säger Bale.

ARTIKELN HANDLAR OM