Kastade sin sko (!) mot linjedomaren

Totalt kaos i spanska cupmatchen: Mycket vi sett för första gången...

Foto: C MORE
FOTBOLL

Jordi Alba fälldes av linjedomarens flagga, Gabi visades ut i halvtid och Arda Turan kastade en sko (!) mot den assisterande domaren.

Atlético Madrid-Barcelona 2-3.

Kaosmatchen.

– Det är mycket vi sett för första gången i dag...

Orden är Anders Anderssons och var expertens reflektion bara minuter in i andra halvlek av returen i den spanska cupens kvartsfinal mellan Atlético Madrid och Barcelona. Då hade fem mål fallit – men de hade nog alla redan glömt.

Fel vid två straffsituationer

För det hade hänt en hel del annat. I en irriterad match dömde domaren Gil Manzano en felaktig straff för Atlético Madrid när Javier Mascherano fällde Juanfran utanför straffområdet – och berövade Atlético på en korrekt straff när Jordi Alba täckte ett skott med armen.

I sekvensen direkt efter löpte sedan Alba med i Barças kontring, serverades av Messi och assisterade Neymar till 3-2. Ett mål som tvingade Atlético att göra tre till för att avancera (efter 0-1-förlusten i det första mötet).

Hemmalaget visade också sin irritation mot domaren – och även Barcelonas spelare – på väg ut till halvtidsvilan. Fernando Torres samt Raul Garcia bråkade båda med Neymar innan de 22 spelarna försvann ner i spelartunneln. När de kom ut igen var de bara 21 kvar.

Någonting hände i halvtid som resulterade i ett rött kort för Gabi. Atlético tvingades därför spela hela andra halvlek med tio man, något som knappast lugnade stämningen.

– Mina exakta ord var ”Jesus, det var en straff och ett rött kort; du kommer få se på tv att du hade fel”. Sedan skrek han åt mig att ”du är utvisad”. Jag sa ingenting mer till honom. Laget var en man mindre och det syntes i andra halvlek, säger Gabi enligt Football Espana.

Domaren Gil Manzano skriver i sin matchrapport att han inte delade ut ett direkt rött kort utan istället gav Gabi, som redan var varnad, spelarens andra gula.

”Gabi varnades av följande anledning: Han konfronterade mig i tunneln, pekade med sitt pekfinger samtidigt som han uttryckte åsikter över domsluten”.

”Det är ju rött kort”

När Arda Turan sedan berövades på en frispark rann det över fullständigt för 27-åringen. Turan tog upp sin sko, som trampats av i situationen, och slungade den rakt mot den assisterande domaren.

– Att komma ut efter pausvilan och vara så arg. Tänk att han bara får varning. Det är ju rött kort, sa Anders Andersson när domaren varnade Turan för skokastet som passerade över linjemannens huvud.

Det dessutom samma assisterande domare som tidigare i matchen ofrivilligt (?) fällt Jordi Alba med sin flagga. Men det var knappt något anmärkningsvärt i onsdagens kaosmatch.

Nu väntar semifinalspel för Barcelona som är storfavorit till cuptiteln då både Real och Atlético redan försvunnit.

– Barça spelar med en högre intensitet i år, säger Atléticos tränare Diego Simeone som inte vill kännas vid att hans spelare gick över gränsen:

– Nej, jag är stolt över dem.

FAKTA

Atletico Madrid–Barcelona 2–3 (2–3)

kvartsfinal, andra matchen

1–0 Fernando Torres (1), 1–1 Neymar (9), 2–1 Raul Garcia (30 str), 2–2 självmål (38), 2–3 Neymar (42).

Utv, Atletico Madrid: Gabi (45), Mario Suarez (84).

Publik: 53 800.

Barcelona vidare med sammanlagt 4–2.

ARTIKELN HANDLAR OM