Messi skadad: ”Svårt att få på sig skorna”

Stjärnan osäker inför helgen

Foto: TT
FOTBOLL

Efter segrar mot Manchester City och Real Madrid reste Leo Messi till USA med det argentinska landslaget. Men några matcher blev det inte.

Smärtan i foten blev för mycket för anfallaren.

– Han har jätteont i foten och har svårt att sätta på sig skorna, säger förbundskaptenen Tata Martino.

Under förra veckan genomgick Messi en undersökning av sin fot. Testerna utfördes på grund av tåsmärtor och det visade sig inte vara någon skada enligt det argentinska fotbollsförbundet.

Men trots det har inte Barcelona-stjärnan kunnat spela matcherna mot El Salvador och Ecuador. Smärtorna har bara blivit värre och värre för anfallaren.

Kan inte ta på sig fotbollsskorna

Enligt Argentinas förbundskapten Tata Martino känner Messi smärtor när han tar på sig fotbollsskorna.

– Den första dagen tränade han bra, den andra dagen hade han besvär och den tredje dagen kunde han knappt sätta på sig fotbollsskorna, säger den tidigare Barca-tränaren till Marca.

Trots att Messi inte kunde träna för fullt stannade han kvar med landslaget i USA och tränade på egen hand. Och Tata Martino var snabbt ute att be om ursäkt till de supportrar som hade hoppats få en glimt av storstjärnan som visat lysande form under 2015.

– Vi väntade på Messi till sista stund. Men han kunde inte spela. Han har jätteont i foten och har svårt att sätta på sig skorna. Det gick inte. Jag vill be om ursäkt till alla de som kommit hit för att se honom spela, säger Martino.

På söndag gästar Barcelona Celta de Vigo och det är ännu oklart om Messi kan komma till spel i den matchen.