”Kallar till krismöte med hans föräldrar”

Uppgifter: Spricka mellan Zidane och Ödegaard

Foto: TT
Martin Ödegaard.
FOTBOLL

Bänkad två matcher i rad.

Enligt spanska uppgifter har Zinedine Zidane tröttnat på Martin Ödegaards attityd och svarat med att bestraffa den 16-årige supertalangen.

Spanska AS skriver att klubben håller krismöte med norrmannens föräldrar.

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?

Han jagades av alla Europas storklubbar.

Till slut kritade Martin Ödegaard, 16, på för Real Madrid Castilla, i hopp om att så småningom slussas upp i ”Los Blancos” A-lag. Enligt norska VG betalade Real Madrid runt 30 miljoner kronor till Ödegaards tidigare klubb Strömsgodset, och supertalangen uppges tjäna 20 miljoner kronor om året i 3,5 år.

Kallar till möten

I kontraktet finns också en klausul som ger Ödegaard rätt att träna med A-laget fem gånger i veckan – något som nu orsakat en spricka mellan honom och Castillas huvudtränare, Zinedine Zidane.

Den franske legendaren uppges, enligt AS, vara förbannad på Ödegaard för att jättelöftet inte vill träna med sina egna lagkamrater utan i stället utnyttja sin kontraktsoption och träna med världsstjärnor som Cristiano Ronaldo och Gareth Bale.

”Castillas tränarstab har vid tre tillfällen kallat spelaren och hans föräldrar till möten för att diskutera situationen och be honom närvara vid Castillas träningar mer frekvent”, skriver AS.

”Bara intresserad av Ronaldo”

Ödegaard och hans pappa, Hans Erik, ska dock ha stått på sig och hävdat att han får en bättre utveckling genom att träna med A-laget.

Och enligt AS är det inte bara Zinedine Zidane som uttryckt besvikelse över Martin Ödegaards ovilja att träna med Real Madrid Castilla. Även lagkamraterna ska ha tröttnat på 16-åringens attityd.

”Flera spelare känner att Ödegaard har en dålig attityd och att han bara är intresserad av att träna med Cristiano Ronaldo”, skriver AS.

Ödegaard har suttit på bänken i Castillas två senaste matcher. Enligt AS som en konsekvens av hans ovilja att lyda sina tränares order.

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?