Beskedet till Barça med byxorna nere

Stjärnan lämnar storklubben efter klubbens krav

FOTBOLL

Dani Alves har nobbat Barcelonas kontraktsförslag och lämnar av allt att döma klubben i sommar.

31-åringen själv bemöter nyheten med sina byxor nere.

”Livet är ett härligt spel och jag är en liten spelare”, skriver ytterbacken på Instagram.

Dani Alves har bildat en av världens mest fruktade högerkanter tillsammans med bland annat vännen Leo Messi i FC Barcelona. Men i sommar ser allt ut att vara över. I dagarna nobbade brassen klubbens förslag om en kontraktsförlängning.

”Dani är ledsen”

– Förhandlingarna är över. Om de säger att det här är deras slutbud så är de över. Det finns ingen logik i det här. Det är väldigt svårt att förstå att det redan är april och Barcelona har ändå inte funderat på att förnya Danis kontrakt. Dani är ledsen, säger 31-åringens agent Dinorah Santana enligt ESPN.

Barça erbjöd det treårskontrakt Dani Alves själv önskade men krävde en klausul som gjorde att avtalet kunde brytas om brassen inte spelade minst 60 procent av matcherna under en säsong. Nu ser 31-åringen istället ut att få det avtal han önskar på annat håll.

– Vi har talat med andra klubbar och de har en syn på det här som skiljer sig väldigt mycket från ledningen i hans nuvarande klubb. PSG har inte lagt något bud men vi har två andra på bordet. Nu kommer Dani slutföra sitt kontrakt med Barcelona på bästa möjliga sätt, säger agenten.

”Döda inte min glädje”

Dani Alves har själv inte kommenterat de kraschade förhandlingarna men skickar två hälsningar via sitt Instagram-konto. Kort efter att nyheten läckte ut publicerade 31-åringen en bild på sig själv med byxorna nere och fingret för munnen med texten ”Livet är ett härligt spel och jag är en liten spelare”.

Dagen efter kommenterar brassen mer utförligt.

”Om du inte kan utvecklas, spill inte din tid, min lycka beror inte på dem”, skriver brassen och avslutar sedan ”döda inte min glädje med små problem”.