Neymars drömmål bröt måltorkan

Trots drömmålet - tungt poängtapp för Barca

FOTBOLL

Mållös i fem matcher - bänkad i den sjätte.

Då svarar med drömmål i den sjunde. Där har ni Neymars facit de senaste sju matcherna i La Liga.

Men trots en 2-0 ledning kom Sevilla ikapp och slutresultatet skrevs till 2-2.

Brassen Neymar startade säsongen riktigt starkt och var en av lagets bästa spelare. Men under den senaste tiden har 22-åringen haft svårt med målproduktionen. Efter sex matcher utan mål slog han till borta mot Sevilla. Och som han slog till.

Messi inledde målskyttet

Lionel Messi öppnade målskyttet när han vek in från höger och kunde enkelt böja in bollen bakom  Sevilla-målvakten.

Men när Luis Suarez sparkades ner precis utanför straffområdet stegade Neymar upp och smekte in bollen i första krysset. Helt otagbart för målvakten. Fram till målet dominerade Barcelona matchen totalt och det såg ut att bli en tung kväll för Sevilla. Men Ever Banega ville annat.

Efter drömmålet svarade Sevillas Banega med att reducera genom att avlossa kanonen från distans. Ett skott Claudio Bravo i Barcelonas mål inte orkade stå emot.

Tungt poängtapp för Barcelona

I den andra halvleken var det ett annat Sevilla som kom ut på planen. Banegas mål verkade ge hemmalaget extra energi och de skapade läge efter läge. Och till slut kom utdelningen.

Antonio Reyes dribblar sig fri på mittplan och slår en boll i djupled till Aleix Vidal. Vidal i sin tur slog ett pass mot den bortre stolpen där inhopparen Kevin Gameiro enkelt kunde sätta kvitteringen i öppet mål. I och med det oavgjorda resultatet är Sevilla fortsatt det enda laget i La Liga som inte förlorat på hemmaplan.

För Barcelonas del tappar de i toppen och bjuder in Real Madrid i titelracet. Som efter dagens seger mot Eibar nu är två poäng bakom Barca med sju matcher kvar att spela.