Suarez skyller betten på Chiellini och Ivanovic

1 av 9
Suarez sätter tänderna i Chiellini i årets VM.
FOTBOLL

Med nästan ett år sedan han bet till sig en fyra månader lång avstängning menar Luis Suarez att hans tidigare bitoffer också har skuld i händelserna.

– De är irriterande, säger Barça-stjärnan om Giorgio Chiellini och Branislav Ivanovic.

Luis Suarez hade ett stormigt VM i Brasilien. Den uruguayanske anfallaren bet den italienske mittbacken Giogrio Chiellini i axeln och det internationella fotbollförbundet, Fifa, fick nog av återfallsförbrytarens bitande. Suarez stängdes av från all fotboll i fyra månader.

Bitits tre gånger

Där och då bad han öppenhjärtigt om ursäkt till Chiellini. Nu menar Barcelona-stjärnan att Chiellini måste ta en del av skulden, precis som Suarez tidigare bitoffer Branislav Ivanovic och Otman Bakkal.

– Jag har människor som hjälper mig att lösa problemet. En del av skulden har tidigare varit min, men en del av skulden måste också gå till försvararna som provocerat mig, säger Suarez enligt Gazzetta dello Sport.

Snällare i Barça

– Chiellini och Ivanovic, till exempel, är två personer som retar upp en igen, och igen och igen. De är irriterande men nuförtiden är jag som provocerar försvarare. Tidigare gick jag in i batalj med dem, i dag går jag därifrån.

Suarez har ännu inte dragit på sig något rött kort under debutsäsongen i Barcelona. I ligaspelet står han bara på fyra gula kort med säsongsavslutningen runt hörnet.