Ödegaard utbuad och sågad i Madrid-pressen

Foto: MORTEN STOKSTAD (VG)
FOTBOLL

Martin Ödegaard fortsätter att ha det tufft i Madrid.

Efter att ha blivit utbytt till burop i går sågas han i Madrid-tidningen AS.

”Real Madrids reservlag är ett bättre lag utan honom”, menar AS.

Foto: TT
Martin Ödegaard.

Hyllade supertalanger – sen försvann de

Martin Ödegaard var i vintras ute på en turné hos samtliga av Europas toppklubbar innan han i slutändan valde Real Madrid och en årslön på motsvarande 11,2 miljoner kronor.

Men norrmannens start i klubben har inte varit perfekt. Han spelar matcher för klubbens b-lag, Castilla, och på planen har spelet hackat. Madrid-pressen har rapporterar om en spricka mellan 16-åringen och Castilla-tränaren Zinedine Zidane och hur Castilla-truppen är i uppror över Ödegaards skyhöga lön.

Utbytt av Zidane

Till rubriken ”Ny slakt” konstaterar norska tidningen Dagbladet i dag att det ”kan vara dags för Ödegaard att sluta läsa de spanska tidningarna”. Madrid-baserade tidningen AS går nämligen hårt åt norrmannen efter Castillas 1-1-match mot Tudelando i går.

Ödegaard fick chansen från start i matchen efter att ha varit bänkad de två senaste matcherna men i nummer 10-rollen hade han enligt Dagbladet liten inverkan på spelet.

”Castilla var på väg att förlora, fram till att Ödegaard klev av planen”, skriver AS.

Det var i den 65:e minuten, i underläge 0-1, som Zidane valde att byta av norrmannen.

”Martin Ödegaard har blivit ett problem för Zinedine Zidane. Norrmannen passar inte in i Castilla och Real Madrids reservlag är ett bättre lag utan honom”, skriver AS.

Kvitterade utan honom

Castilla kvitterade med Ödegaard på bänken men laget är i behov av segrar. Upp till playoff-platserna är det nu tre poäng.

”När bytet skedde var det spridda burop på läktaren. Från bänken blir Ödegaard vittne till att Burgui kvitterade tio minuter senare. Castilla utan Ödegaard var bättre än Castilla med Ödegaard. Men det var inte tid nog att gå upp i ledning”, fortsätter AS.

AS är enligt Dagbladet den tidning som varit allra mest kritisk mot norrmannen den senaste tiden.

Hyllade supertalanger – sen försvann de