Ny skadesmäll för Real Madrid i CL

Benzema – ”åkt på en tuff skada och hann inte återhämta sig”

Foto: AP
FOTBOLL

Gareth Bale och Luka Modric missar båda returmötet med rivalen Atlético Madrid. Nu bekräftar Carlo Ancelotti att även fransmannen Karim Benzema missar matchen på grund av en knäskada.

– Benzema har åkt på en tuff skada och hann inte återhämta sig inför matchen, säger Ancelotti på en presskonferens.

Det första mötet av reprisen av fjolårets Champions League-final mellan Real Madrid och Atlético Madrid slutade mållöst. Trots stor dominans från Real under den första halvleken. I morgon spelas returmötet på Bernabéu och det är ett tungt skadedrabbat Real som ska försöka ta sig till en semifinal.

Karim Benzema missade helgens möte med Málaga på grund av en knäskada och många i Real-lägret hoppades att anfallaren skulle hinna bli spelklar inför returmötet i Champions League mot Atlético Madrid.

– Benzema har åkt på en tuff skada och hann inte återhämta sig inför matchen, säger Carlo Ancelotti på dagens presskonferens.

Matchat sina spelare hårt

Superstjärnorna Gareth Bale och Luka Modric tvingades lämna matchen mot Málaga skadade och missar också kvällens möte. Det är ett hårt sargat Real Madrid som ställs mot ett Atlético de ännu inte slagit den här säsongen på sju försök.

Under säsongen har italienaren matchat sin startelva hårt och har inte vilat sina stjärnor. Något som nu visar sig på skadelistan.

I går anklagade kroatiens landslagsläkare, Boris Nemec, Carlo Ancelotti för Luka Modrics skada. Han menar att kroaten tvingats tillbaka i spel för tidigt och hade italienaren väntat med att spela Modric så hade skadan kunnat avvärjas.

Öppnar för Isco och Chicharito

Med två viktiga kuggar borta öppnar det upp för Isco och Manchester United-lånet Javier ”Chicharito” Hernandez.

– Chicharito har spelat bra de senaste matcherna och Isco har spelat i Modrics position tidigare och gjort det bra. Jag har ett stort förtroende för mina spelare och jag kommer inte avslöja startelvan i dag. Den kommer jag avslöja i morgon, säger italienaren.

Men samtidigt läggs ett stort ansvar på sommarens nyförvärv Toni Kroos axlar.

– Vårt mål är att kvalificera oss till semifinalen. Mitt mål är att kontrollera mittfältet, säger tysken.