Superstjärnans liv bakom kulisserna

Så lever Leo Messi egentligen

FOTBOLL

Han är en av fotbollshistoriens mest firade fotbollsspelare och en av världens mest bevakade männsikor.

Så hur ser livet egentligen ut för Leo Messi?

För brittiska FourFourTwo bjuder argentinaren på en unik inblick i en vanlig dag i ett väldigt ovanligt liv.

Foto: Barça TV
Messi på väg in på Barcelonas träningsanläggning.

För magasinet FourFourTwo ger Leo Messi en inblick i livet som FC Barcelonas superstjärna. Här är en vanlig dag för 27-åringen som börjar i bilen på väg till träningen.

– När jag sitter i bilen på väg till träningen försöker jag alltid köra så lugnt som möjligt. Jag njuter av den turen. Det är skönt att få en stund för sig själv innan träningen. Att kunna slappna av och vara själv med mina tankar. Det är likadant innan en match. Jag åker alltid samma väg också, det hjälper mig att slappna av. Nu känner folk till och med igen mig längs den vägen, även fast jag tror att det är bilen de oftast känner igen. Men det har hänt några gånger att någon går över gatan eller väntar vid ett rödljus och tittar över och sedan ser väldigt förvånade ut. Typ ”Oj, det är du”. Det är faktiskt rätt roligt, säger Messi till magasinet.

Foto: INSTAGRAM
Messi tillsammans med lagkamraterna Lui Suarez, Javier Mascherano och Jérémy Mathieu i omklädningsrummet.

”Dricker alltid mate tillsammans”

– Vi samlas en timme innan träningen börjar. Alla äter frukost tillsammans när vi kommer dit och sedan har alla sina egna rutiner innan vi börjar spela. Vissa kanske går till gymmet i en halvtimme och andra går till fysion för lite stretching. Speciellt om du haft en liten skadekänning. Vi är ett gäng som alltid dricker en kopp mate (ett traditionellt sydamerikansk te med väldigt hög koffeinkoncentration) tillsammans innan träningen börjar. Ibland tar jag en promenad för mig själv runt träningsanläggningen eller sätter mig i omklädningsrummet.

Messi menar att förberedelserna egentligen inte skiljer så mycket åt mellan en träning bakom stängda dörrar och en stormatch inför miljontals tv-tittare.

– Innan matcherna påminner mina förberedelser om de jag har när vi tränar. Jag har ingen speciell ritual, jag tar bara på mig det klädesplagg som råkar ligga närmast. Jag är inte heller den typ av kille som går runt och skriker i omklädningsrummet innan en match. Jag föredrar att hålla mig lugn, vara i mina egna tankar och fundera på de situationer som jag kan komma att ställas inför under matchen. Jag gillar att måla upp bilder. Som motståndarnas försvarsspelare och vad som kan komma att hända. I tankarna går det självklart alltid bra, det är inte alltid så i matcherna. Men jag har stor nytta av att visualisera vad som kan komma att hända.

Foto: INSTAGRAM
Leo Messi, Antonella och sonen Thiago.

Spelar Fifa mot lagkamraterna

Efter matchen handlar mycket om att komma ner i varv och somna. Även här har argentinaren lärt sig ett par knep längs vägen.

– Efter matchen åker jag normalt hem och umgås med min familj, min son och de som står oss nära. Det är bara sådan jag är. Jag sysslar inte med andra sporter, även fast jag tycker det är roligt att följa dem på tv. Ibland spelar jag Fifa på mitt Playstation mot mina lagkamrater i Barcelona eller landslaget. Det är alltid kul. Jag skulle inte påstå att jag är kungen, det finns några som är riktigt bra.

– När kvällen kommer varierar det när jag somnar. Om det varit en stressig dag med tung träning och jag känner mig trött så går jag och lägger mig tidigt. Men jag, min fru och den lille har ingen definitiv sovtid. Jag tycker det är lättast att somna in med tv:n i bakgrunden. Ljudet från den hjälper mig att slappna av.

Läs hela reportaget i brittiska FourFourTwo.