”Real och Atletico straffas stenhårt”

Uppgifter: Går Barcelonas öde till mötes

FOTBOLL

Sommarens transferfönster i Spanien kan bli lugnare än någonsin.

Cadena Ser rapporter att bägge Madrid-klubbarna kommer att straffas med värvningsförbud.

Så fick Ronaldo sin superkropp

Spansk fotboll kan vara på väg på mot en kris. Radio-kanalen Cadena Ser uppger att det internationella fotbollförbundet, Fifa, har beslutat att inom kort dela ut köpförbud till bägge Madrid-lagen.

Avstängningarna skulle likna den Barcelona påtvingades i april 2014. Enligt Cadena Ser kan det bli köpförbud inte bara i sommar, utan även i januarifönstret 2016.

Bägge klubbar ska vara medvetna om att de riskerar bestraffningen efter att ha brutit mot Fifa:s regler vad gäller transfers för minderåriga spelare. Fifa uppges först ha informerat Atletico, sedan Real, i samband med Barcelonas överklagan av samma straff.

Har shoppat loss

Enligt Cadena Ser är det anledningen till att Real Madrid spenderade 51 miljoner euro för Martin Ödegaard, Danilo, Lucas Silva och Asensio de senaste fyra månaderna. Atletico gjorde sitt shoppande i somras, med enorma förändringar av sin trupp.

Spanska ligapresidenten Angel Maria Villar uppges ha försökt vädja till Fifa-presidenten Sepp Blatter om att lägga ner planerna men Blatter står på sig.

Skulle bägge Madrid-klubbar straffas blir det ett lugnt transferfönster i Spanien nu i sommar. Då är samtliga tre toppklubbar förbjudna att göra affärer i fönstret. Barcelona får värva igen i januari 2016.

Så fick Ronaldo sin superkropp