Klubben slår tillbaka - "absolut falskt"

FOTBOLL

Spanska radio-kanalen Cadena Ser kom med uppgifter om att Real Madrid och Atlético Madrid kan komma att bestraffas med köpförbud.

Detta för att ha brutit mot Fifa:s regler vad gäller transfers av minderåriga spelare. Men nu slår Real Madrid ifrån sig.

”Informationen är helt falsk”, skriver klubben i ett officiellt uttalande.

I höstas straffades Barcelona av köpförbud för att de inte följde Fifa:s regler för transfers av minderåriga. Klubben bestraffades genom att de förbjöds att värva nya spelare under de kommande två transfersfönster.

Och nu rapporterar den spanska radio-kanalen Cadena Ser att båda huvudstadsklubbarna, Real Madrid och Atlético Madrid, kan komma att gå samma öde till mötes.

”Har alltid följt Fifa:s regler”

Nu väljer Real Madrid att dementera uppgifterna.

I ett officiellt uttalande skriver klubben att de uppgifter som dykt upp är falska.

”Informationen är absolut falsk, vilket bevisas av det faktum att det spanska fotbollsförbundet till flera medier har förnekat att Real Madrid har varit inblandade i några felaktigheter när det gäller värvning av minderåriga. Real Madrid har alltid följt Fifa:s regler, vilket var förklarat i detalj genom ett uttalande den 26 januari 2015", skriver klubben och fortsätter:

"Real Madrid är återigen ledsna över dessa rapporter, av vilka en del försöker göra skada och siktar på att blanda in klubben i påstådda felaktigheter som inte har begåtts".