Ska göra ’partyön’ till en ny stormakt

”Planerar att investera i tio till tolv år”

1 av 2 | Foto: Eric Gevaert
Partyön Ibiza.
FOTBOLL

1 juli lämnade han Valencia.

Nu smider Amadeo Salvo på en ny plan.

Med hjälp av investerare vill han starta upp UD Ibiza på nytt – och göra laget till en maktfaktor inom spansk fotboll.

Det dröjde inte mer än en månad innan förre Valencia-presidenten Amadeo Salvo gav sig i kast med ett nytt projekt. Enligt spanska medier har affärsmannen pusslat ihop en investerargrupp som denna vecka ska träffa högt uppsatta personer på ön Ibiza.

”Världens starkaste varumärke”

Syftet: diskutera möjligheterna att väcka UD Ibiza till liv.

– Vi är fortfarande i ett tidigt skede i processen. Men vi är väldigt seriösa, annars hade vi aldrig klivit in, säger Salvo enligt Superdeporte.

Man jobbar nu hårt med att starta laget innan de regionala ligorna drar i gång, i september månad. UD Ibiza kommer i så fall börja i den regionala ligan men man hoppas sedan avancera uppåt i seriesystemet.

– Ibiza är ett av världens starkaste varumärke. Tänk er Ibiza i den högsta divisionen. Var hade ni helst investerat? I Villarreal eller i Ibiza? Vår plan är att investera i klubben i tio till tolv år, säger Salvio.

”Seriös plan”

Enligt honom suktar befolkningen på Ibiza efter ett fotbollslag.

– Men jag vet också att de är rädda för att det ska sluta i ett mörker, som senast. Det enda jag kan säga är att vår plan är seriös och hållbar. Det kan jag garantera, säger Salvo.

UD Ibiza grundades för första gången 1995. Säsongen 2007/08 spelade man i Segunda B för första gången, men inför säsongen 2009/10 flyttades man ner till den regionala ligan och därefter blev laget skuldtyngda, vilket i förlängningen ledde till att man avvecklade sin verksamhet.