Real Madrids besked till Ödegaard

Får stanna – och konkurrera med Enzo Zidane

FOTBOLL

Martin Ödegaard har ryktats lånas ut till Celtic, Villarreal eller Getafe.

Nu har Real Madrid tvärvänt och bestämt att norrmannen får stanna i klubben, enligt spanska AS.

Foto: TT

Efter ett fjolår där det blev debut i Real Madrids A-lag så talade det mesta för att den norske supertalangen Martin Ödegaard skulle lånas ut den här säsongen.

Det talades om skotska Celtic, ligakonkurrenterna Villarreal och Getafe – men blev Real Madrid.

"Jag hade inte räknat med det"

Huvudstadsklubben ska nu ha ändrat sig och låta Ödegaard stanna i Madrid för att träna med A-truppen, men spela de flesta matcherna i B-laget Castilla, enligt spanska AS.

Däremot ska Ödegaard ha fått garantier om att få spela i cupen och finnas med på bänken vid några tillfällen under säsongen.

På försäsongen fick Ödegaard göra sin debut från start när Real Madrid mötte Roma.

– Det var väldigt stort och kul att få debuten från start. Jag hade inte räknat med det, så det var kul, sa Ödegaard efter debuten.

Får konkurrera med Enzo Zidane

I tredjedivisions-laget Castilla, som tränas av Zinedine Zidane, får dock Ödegaard tampas rejält på den offensiva mittfältspositionen.

Enligt spanska AS har Enzo Zidane, Zinedines son, imponerat stort på försäsongen och blir den tuffaste konkurrenten om en plats i Castilla.

Men den franske Castillatränaren ska hålla den norske 16-åringen högt.

– Han är bara 16 år och tekniskt sätt är han en spelare som skiljer sig från de andra. Han är verkligen en talang. Det som är bra med hans spelstil och det jag gillar med honom är han gör sina medspelare bättre. Han är ingen individualist, sa Zinedine Zidane till norska VG i juni.