Får konkurrens i anfallet direkt

Tar in två (!) nya offensiva krafter

Celta Vigo har gjort klart med Dejan Drazic, 19, och Franco Fragapane, 22.
FOTBOLL

John Guidetti nätade i sina två första matcher.

Nu får han konkurrens i anfallet.

Celta Vigo har gjort klart med två (!) offensiva krafter.

Svenske John Guidetti hämtades in som en direkt ersättare till Joaquin Larrivey, som i sin tur lämnade Vigo för spel i Baniyas i Dubai. Samtidigt kom uppgifter om att tränaren Eduardo Berizzo vill ställa upp med Nolito, Iago Aspas och Guidetti som offensiv trio.

En farhåga var dock att man skulle tappa Nolito till Barcelona, som han tidigare spelat för, men än så länge är 28-åringen kvar i Celta Vigo.

”Stor potential”

Trots detta hämtar man redan nu in två nya offensiva krafter. Klubben har gjort klart med Dejan Drazic, 19, och Franco Fragapane, 22.

Den förstnämnde kommer från OFK i Beograd, har skrivit på ett femårskontrakt och beskrivs som en mångfacetterad spelare som trivs bäst ute till höger, men som även kan spela central anfallare.

”Han har en stor potential och har visat framfötterna i den serbiska ligan”, skriver Celta Vigo på sin hemsida.

22-årige Franco Fragapane kommer senast från spel i Elche och uppges, till att börja med, hålla till i Celta Vigos B-lag.

”En man av världen”

Om värvningarna får några direkta effekter på John Guidettis roll i laget återstår att se. Klart är att svensken rankas högt i hierarkin; tränaren Eduardo Berizzo lovordade honom stort häromdagen.

– Han växer för varje dag som går. Han har anpassat sig bra med sin personlighet, en personlighet som kommer att gynna honom väldigt mycket här. Han är en man av världen, med fötterna på jorden, han är väldigt öppen, sa Berizzo då.