Vill flytta – då blev Pedro finalhjälte

Foto: Getty Sport
FOTBOLL

Han har begärt att få flytta från Barcelona.

Men det hindrade inte Pedro från att bli hjälte i en galen supercupfinal mot Sevilla som han avgjorde med sitt 5–4-mål.

– Pedro förtjänar det här efter allt han gett och fortfarande ger den här klubb­en. Vad han än bestämmer sig för, önskar vi honom all lycka, säger Lionel Messi till spansk media.

Manchester Uniteds jakt på Barcelonaforwarden Pedro är en av årets silly season-långkörare. Och inför Supercupfinalen mot Sevilla ökade farten på rykteskarusellen ytter­ligare ett par snäpp.

Bekräftade kravet

Först valde Luis Enrique att ersätta sjuke Neymar med Rafinha i stället för Pedro.

– Pedro avslutade inte träningen på grund av problem med en vadmuskel för två dagar sedan. Sen känner vi alla till hans situation, säger Luis Enrique till spansk media.

Barcelonas tekniske sekreterare Robert Fernandez gick ut och bekräftade att Pedro bett om att få flytta.

– Pedro har bett om en transfer. Vi kommer inte släppa honom för något mindre än 290 miljoner (utköpsklausulen), det är inte förhandlingsbart, sa han.

Men om Pedros insats i finalen blev hans sista blev det en häftig slutpunkt på en galen final.

För efter att finalen inletts med tre snabba frisparksmål, ett av Ever Banega och två av Lionel Messi, redan första kvarten fortsatte målen att trilla in. Barce­lona ledde med 4–1 med halv­timmen kvar, men rasade ihop och när nyförvärven Ciro Immobile och Jevhen Konopljanka hittade varandra i 81:a minuten betydde det 4–4 och förlängning.

Smällde in returen

Då klev Pedro in på plan­en. När sedan Lionel Messi jagade ett frisparkshattrick och först sköt i muren och sedan fick se Beto rädda murreturen var Pedro där och smällde upp den lösa bollen i nättaket till matchavgörande 5–4.

En vilt firande Pedro löpte rakt ut och sparkade ner hörnflaggan som firande.

Titeln var Barcelonas fjärde av sex möjliga under kalenderåret.

Kvar att försöka vinna är spanska supercupen mot Athletic Bilbao och VM för klubblag för att nå upp till det perfekta året.

– Vi var uppe i en bekväm 4–1-ledning, men vi fick slita för det. Det var viktigt att få börja säsongen med en titel, nu ställer vi om siktet mot Ahtletic, säger Lionel Messi.

– Sevilla hade ingenting att förlora i det läget (4–1 till Barcelona). Jag borde analysera det mer, men vi får inte glömma Sevillas insats, säger Luis Enrique till spansk media.

FAKTA

Barcelona–Sevilla 5–4 e förl, 4–4 (3–1) e full tid

1–0 Ever Banega (3), 1–1 Lionel Messi (7), 2–1 Lionel Messi (15), 3–1 Rafinha (44), 4–1 Luis Suarez (52), 4–2 José Antonio Reyes (57), 4–3 Kevin Gamero (72 str), 4–4 Jevhen Konopljanka (81), 5–4 Pedro Rodriguez (115). (TT)