Bryter tystnaden: Här är sanningen

Avfärdar alla rykten: ”Handlar inte om pengar”

Foto: Foto: TT
Sergio Ramos
FOTBOLL

Han ryktades till Manchester United.

Istället förlängde Sergio Ramos med Real Madrid – och nu bryter han tystnaden om sommarens rykten.

– Jag har aldrig velat lämna Real Madrid, säger han.

Sergio Ramos påstods ha råkat i luven med president Florentino Perez och brittiska medier rapporterade allt mer flitigt om en flytt till Manchester United.

Sedan vände allt.

I slutet av juli kom uppgifter om att Ramos och Perez haft ett möte där de rensat luften och kommit överens om en förlängning. Vilket, enligt Daily Star, fick United att rasa.

– United lurades att tro att Ramos var villig att lämna Real Madrid. Han var ivrig att låta sina känslor komma ut i pressen för att få till en flytt. Men i själva verket verkar allt ha varit ett spel från första början. Det verkar som att allt Ramos ville var att få ett nytt kontrakt med Real. Det är som om han har förrått United, sa en källa till tidningen.

”Aldrig velat lämna”

Nu har Ramos skrivit på ett nytt kontrakt med ”Los Blancos” som sträcker sig till 2020. Och på en presskonferens talar han ut om sommarens alla rykten.

– Sanningen är att mitt hjärta alltid varit i Real Madrid. Jag har aldrig velat lämna den här klubben. Varför skulle jag vilja slösa min tid någon annanstans? Jag vet att förhandlingarna drog ut på tiden, och det har inte varit helt enkelt. Men jag är väldigt glad över att det har löst sig, säger Ramos enligt Marca.

”Stämmer inte”

Mittbacken avfärdar ryktena om att han krävt en fet löneförhöjning.

– Det stämmer inte att jag ringt ledningen och krävt en högre lön. Ärligt talat, om det här hade varit ett ekonomiskt beslut så hade jag inte varit kvar. Det här handlar inte om pengar, säger Ramos.