”Kan bli ett av de bästa i världen...”

Svensken lyrisk inför premiären: Tackar Gud varje gång

Foto: Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

På söndagen kan John Guidetti debutera för Celta Vigo.

Nu berättar 23-åringen om varför han tackar Gud varje dag, vad som fick honom att välja Celta och de högt ställda målen med klubben.

– Det här laget kan bli ett av världens bästa, säger Guidetti till lokaltidningen Faro de Vigo.

John Guidetti har haft skadeproblem under veckan men säger nu att han är redo för spel i söndagens match mot Levante. Svensken väntas, som Sportbladet skrivit, starta på bänken men säger till lokaltidningen Celta de Vigo att drömmen är att nu få debutera i La Liga.

– Jag hoppas att jag får mina första minuter av en säsong som ser väldigt spännande ut. Jag har chansen att ligadebutera, vilket varit en dröm sedan jag kom hit. Det är en viktig match för oss eftersom vi vill inleda säsong bra. Träningarna har varit fantastiskt bra men det betyder ingenting om vi inte drar in poängen till tabellen. Det är det allt handlar om, säger 23-åringen till Faro de Vigo.

”En njutning att spela här”

Att lagkamraterna imponerat på svensken är uppenbart.

– Det är ett fantastiskt lag med många bra spelare. Sättet vi spelar på är också en fröjd att se och uppleva. Jag trivs extremt bra här. Jag lär mig något och försöker utvecklas på varje träning. Jag försöker lära mig systemet och hur jag ska röra mig men det går bra. Förhoppningsvis kan jag utvecklas och snart börja göra mål.

Just Celta Vigos positiva spelsätt, som gav dem en åttondeplats i La Liga förra säsongen, var en av anledningarna till att det blev Spanien för Guidetti.

– Att få fortsätta min karriär i Celta är fantastiskt. Det är ett lag som spelar i en av världens bästa ligor och det är ett lag som kan bli ett av världens bästa. Det är också ett lag som är en njutning att spela i. Jag är stolt och ärad över att vara här och ska göra allt jag kan för klubben.

”Tackar Gud varje gång”

Guidetti säger att han också försöker anpassa sig till det nya livet utanför planen. 23-åringen gör sitt bästa för att lära sig spanska, ”jag kan beställa middag och apelsinjuice nu”, och njuter av sitt nya hemland.

– Jag var väldigt länge i Storbritannien och det är olika kulturer men jag gillar det. Jag är en lyckligt lottad kille som bara är 23 år men redan sett världen och fått uppleva många olika kulturer.

Nu hoppas anfallaren ha lämnat skadeproblemen bakom sig och snart springa in på planen för Celta Vigo i La Liga.

– Jag har alltid stora förväntningar. Jag talar inte om hur många mål jag ska göra utan att utvecklas och ge hundra procent i varje match. Det är vad fansen vill se, en spelare som ger allt på planen. Och jag känner mig välsignad. Jag var skadad men nu är jag tillbaka. Förra säsongen kunde jag fortsätta och nu har jag skrivit på för fem år med Celta Vigo. Det har varit ett fantastiskt år för mig och jag tackar Gud. Jag tackar Gud varje gång jag går in på planen eftersom det är en stor njutning att kunna göra det igen.