Kryptiska 'H:et' kan bädda för klubbyte

Messi: Här är jag H...

FOTBOLL

Leo Messi riskerar 22 månaders fängelse för skattebrott.

Enligt radiostationen Cadena Cope känner sig 28-åringen nu förföljd av staten och överväger att lämna Spanien innan karriären är över.

Samtidigt som frågor väcks kring argentinarens kryptiska meddelanden via Instagram.

Trots att Leo Messi just nu är skadad och inte kan spela fotboll så handlar mycket ändå om Barcelonas superstjärna i de spanska tidningarna. Detta då 28-åringen själv nu dragits in i den skattehärva som tidigare bara handlat om hans pappa Jorge.

”Aldrig hand om det själv”

Leo Messi och hans pappa anklagas för att ha undanhållit den spanska staten 40 miljoner kronor i skatt mellan åren 2006-2009. Åklagaren vill få både Leo och Jorge dömda till fängelse i 22 månader och nu anser även domaren i målet att fotbollsstjärnan ska ses som medansvarig.

– Jag tar aldrig hand om sådant här själv, och det gör inte min pappa heller. Vi har våra jurister och förvaltare som tar hand om det och vi litar på dem, sa Messi när åtalet väcktes.

Passning till skatteverket

Enligt Cadena Cope känner Messi nu att det pågår en kampanj mot FC Barcelona som klubb och honom själv som person i Spanien. Fotbollsklubben har blivit en symbol för Kataloniens självständighetskampanj och Messi är den största symbolen för klubben. Cadena Cope påstår därför att Messi, som fortfarande har tre år kvar på sitt kontrakt med Barça, överväger att lämna Spanien innan fotbollskarriären är över.

Messi har själv inte uttalat sig kring uppgifterna men skickade ett kryptiskt meddelande via Instagram för en knapp vecka sedan. 28-åringen bildade ett H med sin kropp och skrev ”Och här är jag H...” under bilden.

Enligt AS en passning till spanska skatteverket Hacienda.

Leo Messis mörka familjehemlighet.