Barcelona ber om ursäkt efter skämtet

FOTBOLL

Halloweenskämt som går fel har ni säkert hört om förut.

Under söndagen var det Barça som tvingas pudla efter att flera spelare stormat in utklädda till monster på motståndarlagets presskonferens.

– Det var inte alls meningen att förolämpa eller störa någon i Getafes lag, skriver klubben på sin hemsida.

Det var efter 2-0-segern mot Getafe under lördagen som några spelare, i halloweentider, ville skoja till det.

Enligt lokala medier var bland annat stjärnorna Neymar, Luis Suarez och Gerard Pique med bland de utklädda som stormade in på en presskonferens efter matchen.

Men det här var ett skämt som inte gick hem. På podiet satt nämligen Getafes mittfältare Víctor Rodríguez och såg minst sagt förvånad ut när han plötsligt avbröts av maskerade män och monster.

Presskonferensen avbröts

Journalisterna verkade sedan tycka att de utklädda spelarna var mer intressanta än Rodríguez som kunde konstatera att hans presskonferens var över – mitt i en mening.

Efter starka reaktioner gick i dag Barcelona ut och bad om ursäkt.

– Det var inte alls meningen att förolämpa eller störa någon i Getafes lag, skriver klubben på sin hemsida.

– Det var ett olyckligt misstag. Vi skulle personligen vilja be om ursäkt till Víctor Rodríguez och samtidigt uttrycka vår respekt för honom. Videobilderna från händelsen visar att en av spelarna som deltog sa: "Vart är vi på väg? Vi gick fel."

Fel presskonferens

Barcelonas officiella twitterkonto och flera av spelarna lade under lördagen upp gruppbilder på det utklädda laget, som i övrigt verkat haft en kul kväll.

– Spelarna är väl medvetna om vilket ansvar som kommer med att vara en del av Barcelona och vi vill be om ursäkt till alla som känner sig förnärmade, speciellt Getafes spelare och supportrar, skriver klubben.

Spelarnas tanke ska ha varit att störa den egna tränaren Luis Enriques presskonferens.

Se klippet här. (OBS: Extern länk).