”Trion återförenad – Messi är tillbaka”

Kan få specialroll i El Clasico: ”Inte redo för 90 minuter”

Foto: AP
Suarez, Neymar och Messi är redo att skapa magi igen.
FOTBOLL

Lionel Messi har lämnat klartecken.

Han kommer till spel i El Clasico-mötet med Real Madrid, enligt Sport.

”Tridenten Neymar, Suarez och Messi är återförenad, Messi är tillbaka”, skriver tidningen.

Barcelonastjärnan Lionel Messi har gått skadad sedan slutet av september efter en kollision med Las Palmas-målvakten Javi Varas.

Målet har hela tiden varit att få tillbaka Messi till El Clasico-mötet med Real Madrid och nu har Messi lämnat klartecken för spel, enligt spanska Sport.

Även Rakitic tillbaka

”Tridenten Neymar, Suarez och Messi är återförenad, Messi är tillbaka. Messi klarade den sista prövningen”, skriver den Barcelonabaserade tidningen.

Messi ska ha lämnat klartecken efter torsdagens träning, liksom kroaten Ivan Rakitic, och under fredagen ska ett möte med tränaren Luis Enrique avgöra om Messi är redo från start eller får inleda på bänken för att skrämma Real Madrid-spelarna och vara ett hot att kasta in i andra halvlek.

”Luis Enrique vet att Messi förtjänar en särskild behandling och Messi själv är medveten om att han inte är redo att spela 90 minuter”, skriver tidningen.

Kan slå rekord

I och med Messis återkomst är argentinaren även på rekordjakt, enligt Sport.

Om Barcastjärnan blir målskytt på lördag går han upp i ledning som den bäste målskytten i El Clasico i ligaspel. Just nu delar han rekordet med Real Madrid-ikonen Alfredo Di Stefano på 14 fullträffar.