”Vi har gjort en fantastisk bragd”

Guidetti och U21-laget Zlatans favorit till priset

FOTBOLL

VIGO/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic tippade redan i somras att de skulle få priset.

Nu hoppas John Guidetti att U21-landslaget på tisdagen tilldelas Bragdguldet.

– Oavsett så tycker jag att vi har gjort en fantastisk bragd och jag är otroligt stolt över grabbarna, säger Guidetti till Sportbladet.

Det mesta börjar klaffa för John Guidetti som trivs bra i sin nya hemstad Vigo. I helgen fick han sin efterlängtade ligadebut från start när Sporting de Gijón besegrades med 2-1 och på tisdagen kan han tillsammans med de resterande killarna i det svenska U21-landslaget få Bragdguldet för deras EM-guld i Tjeckien i somras.

”Hoppas vi har stora chanser”

– Jag hoppas vi har stora chanser att bli tilldelade bragdguldet, det hade varit otroligt kul. Sen vet jag att det är många som gjort fantastiska prestationer så oavsett vem som får det så kommer det vara välförtjänt, säger Guidetti.

Bland favoriterna till priset finns förutom U21-landslaget i fotboll även simmaren Sarah Sjöström och längdskidåkaren Charlotte Kalla

”Bragdguldet väntar”

– Självklart hoppas jag att det blir vi men oavsett så tycker jag att vi har gjort en fantastisk bragd  och jag är otroligt stolt över grabbarna. Men om vi inte får priset tror jag inte vi kommer hänga läpp för det utan vi är alla vinnare och alla som är kandidater till priset är redan vinnare, säger Guidetti.

Ett annat namn som det har diskuterats på förhand är Zlatan Ibrahimovic - men själv har han tidigare tippat U21-landslaget som pristagare.

“Jaaaaa! Fantastiskt! Mäktigt! Finner inga ord. Bragdguldet väntar också”, skrev Zlatan i sin app efter att U21 säkrade EM-guldet i somras.