Guidettis måltorka över efter 71 dagar

Gjorde skäl för sitt smeknamn i cupsegern

FOTBOLL

Det dröjde 71 dagar.

I cupmatchen mot Almeria satte John Guidetti sitt andra mål i en tävlingsmatch för Celta Vigo.

Han höll sig framme och petade in 3-1.

I lördags fick John Guidetti – till slut – göra sin första ligamatch från start när Celta Vigo mötte Sporting Gijon. Insatsen var dock inte särskilt lyckad; svensken blev mållös och fick lägsta betyg av tidningen AS.

Ändå kom rapporter om att han skulle få spela från start i onsdagens cupmatch mot Almeria. Så blev inte fallet. Guidetti fick snällt se på från sidan av när hans anfallskonkurrent Iago Aspas tryckte in både 1-0 och 2-0 för Celta Vigo.

Petade in retur

Men i den 63:e minuten var det dags.

John Guidetti fick hoppa in i matchen och nio minuter senare gjorde ”Mikrovågsugnen” skäl för sitt smeknamn. På riktigt måltjuvsmanér höll han sig framme och stötte in en retur fram till 3-1, matchens slutresultat.

”Inte sett det bästa”

Det var den svenske landslagsmannens första fullträff på 71 dagar. Senast Guidetti gjorde mål var i 4-1-segern mot Barcelona 23 september.

23-åringen har redan vunnit fansens kärlek i sin nya klubb men slog i en färsk intervju med Sportbladet fast att han har mer att ge.

– Att jag fått ett sådant välkomnande av fansen är fantastiskt, men jag tror de inser att det kommer ta lite tid. De har fortfarande inte sett den bästa Guidetti, det kommer, lovade Guidett.