”Jag faxade och ringde en massa nummer”

Här är mannen som försökte varna Real Madrid

FOTBOLL

Ingen i Real Madrid var medveten om att Denis Tjerysjev var avstängd i cupmatchen mot Cadiz.

Ryssen spelade ändå – och nu ser storklubben ut att bli utkastad ur turneringen.

Det fanns en man som försökte med allt för att varna Real Madrid – utan gehör.

Denis Tjerysjev startade matchen mot Cadiz i sextondelsfinalen av spanska cupen. Det skulle han inte ha gjort.

Tjerysjev, som var utlånad till Villarreal förra säsongen, gav Madrid ledningen i den första halvleken. Samtidigt kom uppgifterna ut om att mittfältaren egentligen var avstängd.

Tjerysjev drog på sig sitt tredje gula kort efter ett tilltag på Gerard Pique i sista cupmatchen för Villarreal förra säsongen. Korten följer med till nästa säsong och Tjerysjev var därmed inte tillåten att spela mot Cadiz.

”Fick inte prata med någon”

Real Madrid vann matchen 3-1 men efter matchen bekräftade Cadiz att man kommer att anmäla storklubben – som därmed med högsta sannolikhet kommer att diskvalificeras.

Hade Real Madrid haft bättre koll på sin faxmaskin hade fadäsen kunnat undvikas. Det hävdar en man vid namn Emilio Rosanes. Den tidigare division 3-domaren, tillika fotbollsanalytikern, hävdar att han ihärdigt försökte kontakta klubben när han blivit varse att de hade tänkt starta Tjerysjev.

– Så fort jag såg att Tjerysjev skulle spela skickade jag ett fax till Real Madrid. Som professionell analytiker studerar jag sådan här information. Jag försökte informera dem men jag kunde inte få tag i någon. Jag ringde en massa nummer men fick inte prata med någon, säger Rosanes enligt Madrid-tidningen Marca.

”Larmklockarna ringde”

Han hävdar att han insåg att det kunde bli fel redan när truppen presenterades tidigare under onsdagen.

– Redan när jag såg att han fanns med i truppen började larmklockorna ringa. Jag studerar lagen in minsta detalj och det var solklart att Tjerysjev var avstängd. Jag var övertygad om att Madrid skulle upptäcka detta, med tanke på deras stora infrastruktur.

Så var alltså inte fallet.