”Kan inte prata om att lämna klubben”

Guidetti viftar bort utlåning från Celta Vigo

1 av 7 | Foto: ALEXANDRA JONSON
John Guidetti.
FOTBOLL

John Guidetti fortsätter att kämpa för att bli en startspelare i Celta Vigo.

Och när lokaltidningen Voz de Galicia föreslår en utlåning i januari är han inte intresserad:

– Det vore galet, säger svensken.

Förra helgen fick John Guidetti göra sin första match från start i ligaspelet när hans Celta Vigo tog emot Sporting Gijon på Estadio de Balaidos. Men vid ställningen 1-1 i den 79:e minuten fick svensken kliva av till förmån för Iago Aspas. Fem minuter senare gjorde Nolito segermålet 2-1 för Celta.

I veckans cupmatch mot Almeria fick Guidetti inleda på bänken igen. Men med 30 minuter kvar att spela fick han hoppa in och fastställa slutresultatet till 3-1 – hans första mål på 71 dagar.

”Så länge Celta går bra...”

I en lång lång intervju med lokaltidningen Voz de Galicia berättar svensken om hur det är att inte vara en startspelare i dagens Celta Vigo.

– Vi är fyra i ligan och jag har gjort två mål utan att vara en startspelare. Det är ett bra facit för mig. Det har varit ett bra år. Jag gjorde mål mot Barcelona och vann över dem. Självklart vill jag starta matcher och göra mål. Men så länge Celta går bra är jag nöjd. Träningen går bra och jag är nöjd med allt. Jag älskar att bo här och kan bli bättre över mitt första mitt första år i Spanien. Jag förväntar mig inget enormt utan tar det långsamt, lär mig språket och anpassar mig till vårt spelsätt.

”Viktigt med speltid”

Men på frågan om huruvida det kan bli aktuellt med en utlåning i januari i jakt på speltid är han inte övertygad:

– Det är viktigt med speltid och vad som helst kan hända. Men jag vill vara här och spela för Celta Vigo. Jag vill bevisa att jag kan prestera kontinuerligt och göra bra ifrån mig. Jag tänker inte längre än så. Just nu är jag fokuserad på laget. Jag kan inte börja prata om att lämna när jag varit här i två dagar, det vore galet. Visst, jag har inte startat så många matcher men jag har nästan alltid fått några minuter och jag känner att jag har tränarens förtroende.