”Han är okänd – har ingen erfarenhet”

Legendaren kritisk till Neville som ny tränare

1 av 3 | Foto: TT
FOTBOLL

Gary Neville är ny tränare i Valencia.

Klubblegendaren Santiago Canizares är inte såld.

– Valencia är ingen plats för experiment, säger den tidigare målvakten.

Det var i onsdags som Valencia – till stor förvåning i både Spanien och England – utsåg Gary Neville till ny tränare efters att Nuno Santo avgått.

Manchester United-legendaren lade skorna på hyllan 2011 och har sedan dess arbetat som expert hos tv-kanalen Sky Sports parallellt med sin tjänst som assisterande engelsk förbundskapten för Roy Hodgson.

”Ingen plats för utbildning”

I England – där Neville vuxit fram som landets mest populära tv-tyckare – har uppmärksamheten varit stor. Men i Spanien ställer sig Valencia-legendaren Santiago Canizares frågande till valet av engelsmannen.

– I Valencia vet vi nästan ingenting om Gary Neville, han är okänd. Att vara en bra analytiker i tv är inte samma sak som att vara en bra tränare. Valencia är ingen plats för experiment, det är ingen plats för en tränare att få sin utbildning, säger Canizares till Daily Mirror.

”Råkar ha en utbildning”

Målvaktslegendaren gjorde över 400 matcher för Valencia och är alltjämt en stor supporter till klubben. Han har tidigare varit kritisk mot nye ägaren Peter Lim. Och valet av Neville är han alltså inte heller helt övertygad av:

– Lim har anlitat en person han känner, en vän som råkar ha en tränarutbildning. Men hur är han som tränare? Ingen vet eftersom han inte har någon erfarenhet. Det är en sak att tycka till och en annan sak att få det att fungera på planen.