Tappade hakan under besöket hos Ronaldo

Ferguson om huset: Var helt ofattbart

Foto: ARKIVBILD: TT
FOTBOLL

Sir Alex Ferguson tappade hakan under besöket hos Cristiano Ronaldo.

Efter den guidade turen avslöjade portugisen också sina framtidsplaner för sin förre tränare.

– Han sa att han kommer sluta spela när han blir 35 år, säger Ferguson.

Efter sin extremt framgångsrika karriär som manager reser Sir Alex Ferguson nu bland annat världen runt i egenskap av föreläsare. Ett stopp skedde på Stanfords universitet – en frågestund som filmades i sin helhet och nu publicerats på Youtube.

”Byggt för världens bäste”

Där avslöjar skotten bland annat nya detaljer om Cristiano Ronaldo. Portugisen fick sitt genombrott under Ferguson i Manchester United och välkomnade nyligen 73-åringen till sitt hem i Madrid. Ett besök som fick Ferguson att tappa hakan.

– Jag var i hans hus för några månader sedan. Det är ett hus byggt för världens bäste spelare, inget snack om saken. Jag har på allvar aldrig träffat någon som honom, säger Ferguson innan han berättar om huset:

”Kommer sluta vid 35”

– Gymmet är som halva det här rummet (säger Ferguson och pekar på den stora hörsalen). Han har allt där. Han har två pooler, en med varmt och en med kallt vatten. Sedan har han ett isrum på minus 160 grader där han sitter i tio minuter efter varje match. Det är helt ofattbart.

Under besöket avslöjade också Cristiano Ronaldo hur hans planer ser ut inför framtiden.

– Han sa att ”jag kommer sluta vid 35”. Jag sa att det var skitsnack, ”du kan tveklöst spela tills du är 40, Ryan Giggs kunde det”.