”Var ett meddelande från Luis Enrique”

Interna stridigheter bakom Barca-tränarens beslut

Foto: GETTY
FOTBOLL

Luis Enrique gjorde inga byten mot Valencia.

Nu skriver både La Vanguardia och Madrid-baserade Marca att det var riktat som ett meddelande mot den egna klubbledningen.

”Det var ett dolt budskap bakom Luis Enriques beslut att ignorera bänken”, skriver Marca.

På planen har Barcelona levererat fantastiska resultat den senaste tiden.

Men utanför densamma rapporteras det nu inte vara lika fridfullt.

Enligt La Vanguardia och Madrid-baserade Marca använde tränaren Luis Enrique 1–1-matchen mot Valencia för att demonstrera sitt missnöje mot den egna klubbledningen.

Gjorde inte ett enda byte

Enrique gjort inte ett enda byte, vilket var första gången på 17 år som det hände i klubben i ligaspel, och enligt de båda tidningarna var det Enriques sätt att visa sitt missnöje över truppens storlek.

”Det var ett dolt budskap bakom Luis Enriques beslut att ignorera bänken på Mestalla”, skriver Marca.

”Luis Enrique använde bänken som bevis. Barca-tränaren klargjorde behovet av att öka antalet spelare med hög kvalité”, skriver La Vanguardia.

Truppens storlek har påverkats av både skador och Fifas övergångsförbud de två senaste fönstrena.

Enligt de spanska tidningarna har Enrique fått löfte om att att värva under januarifönstret, men ”inte till vilket pris som helst” vilket ska ha gjort Barca-tränaren upprörd.

Missnöjd med kvalitén

Han ska ha framfört till ledningen att spelare som Munir och Sandro Ramirez inte är redo för A-lagsspel och att kvalitén på spelare som Adriano, Marc Bartra och Thomas Vermaelen inte är tillräckligt bra.

”Direktiven från Enrique är att även om Aleix Vidal och Arda Turan blir spelklara kan skador lämna truppen utan tillräckliga bra ersättare i slutet av säsongen”, skriver La Vanguardia.